‘Apple wil stoppen met Beats-naam en komt met sport-AirPods’

08 april 2020 1 Minuut 1 Reacties
Powerbeats4.2

Apple komt volgens geruchten dit jaar met nieuwe AirPods speciaal voor sporten. Bovendien zou er een over-ear-hoofdtelefoon worden ontwikkeld. Waarschijnlijk vloeit deze voort uit de aankoop van het bedrijf achter de Beats-hoofdtelefoons. Het worden hoofdtelefoons onder de naam van Apple, waarmee mogelijk een einde komt aan Beats als merknaam.

Apple’s over-ear-hoofdtelefoon

De bekende YouTuber Jon Prosser heeft op Twitter gezegd dat het Apple’s plan is om tijdens de World Wide Developer Conference dit jaar een over-ear-hoofdtelefoon te tonen. Het apparaat zou lijken op de Bose 700, met een prijskaartje van 350 dollar. Het plan lijkt daarmee, zo speculeert ook Prosser, om het merk Beats uit te faseren. Dit merk werd juist bekend van de over-ear-hoofdtelefoons. Echter, nu Apple met allemaal eigen producten lijkt te komen die de plaats van de Beats-muziekaccessoires kunnen innemen, begint het er steeds meer op te lijken dat het er inderdaad op uit is om de merknaam Beats tenminste af te snijden van alles wat met koptelefoons en in-ears te maken heeft.

De kans dat Prosser het bij het rechte einde heeft, is groot. Eerder wist analist Ming-Chi Kuo al te onthullen dat Apple aan een grotere hoofdtelefoon zou werken. Kuo heeft destijds niets gezegd over andere oordoppen, maar dat doet Prosser nu wel. Hij geeft aan dat er nieuwe AirPods komen die Apple specifiek ontwikkelt voor gebruik bij het sporten. Het idee achter deze AirPods kan bekend voorkomen: ze schijnen te lijken op Beats X. De aankondiging daarvan zou later komen dan de World Wide Developers Conference, namelijk meer naar september of oktober. Het prijskaartje van deze sport-oordopjes? 200 euro, aldus Prosser. Kortom, net zo duur als menig Beats-product. Of dat toeval is, leren we waarschijnlijk pas in de komende jaren.

Bron Jon Prosser / Twitter Via Macworld

Reacties (1)