3DTV Magazine nieuws update – 7

24 mei 2010 4 Minuten 0 Reacties
gravatar

We krijgen steeds meer vragen van mensen of we een oplossing hebben dat ze geen 3D kunnen zien. 3DTVMagazine.nl heeft een artikel geplaatst over een mogelijke oplossing. Daarnaast hebben we afgelopen weken onder andere nieuws gezien over 2D naar 3D conversie, een unieke promotie actie voor 3D TV's van Samsung, gratis 3D upgrades voor Harman/Kardon receivers, en hebben we een review van de Samsung BD-C6900 Blu-ray speler.

Onze partner website, 3DTVMagazine.nl heeft al het 3D nieuws als eerste en geeft de meest uitgebreide uitleg over 3D TV, de 3D technieken, 3D soorten, 3D accessoires, en nog veel meer. Hieronder vind je het belangrijkste 3D TV nieuws van afgelopen week zodat je ook via ons op de hoogte blijft van het laatste 3D TV nieuws.

Review: Samsung BD-C6900 3D Blu-ray speler e Samsung BD-C6900 3D Blu-ray speler moet voor Samsung de markt van 3D gaan veroveren. Om deze reden werd het tijd dit model eens aan een review te onderwerpen. Wellicht zou je een zwaardere of grotere speler verwachten die representatief is voor de nieuwe dimensie die aan het apparaat toegevoegd wordt, maar het tegendeel is waar. De BD-C6900 is een zeer slanke, moderne en aantrekkelijke speler. Het mooiste design element is de doorzichtige bovenkant waardoor je de disc daadwerkelijk rond kunt zien draaien. Nadeel van het slanke, transparante design is dat de speler nogal gehorig is.Lees verder..

James Cameron waarschuwt voor 2D naar 3D conversie 3D evangelist James Cameron spoort de 3D community al langer tijd aan om de 3D technologie te omarmen, maar waarschuwt nu voor de opkomst van het gebruik van 2D naar 3D conversie technieken. Tijdens het Seoul Digital Forum heeft de regisseur laten weten dat content providers sterk moeten investeren in 3D content om zo de nieuwe techniek een kans te geven, maar volgens Cameron is de goedkope conversie technologie niet het juiste antwoord.Lees verder..

Panasonic TX-P50VT20: ‘De beste 3D TV vandaag de dag’ Er komt een moment in de toekomst dat reviews van 3D TV’s niet meer zo nieuw en spannend zijn. Maar voor zijn ze nog zeldzaam en is het zeer interessant om te vermelden wat andere vinden van deze nieuwe producten. Zo heeft Techradar onlangs Panasonic’s eerste 3D TV, de Viera TX-P50VT20, grondig onderworpen aan een review. Lees verder.

Video: Unieke actie Samsung voor promotie 3D TV Samsung heeft de beurs van Berlage eens flink ‘onder handen genomen’ ter promotie van haar nieuwe series 3D TV’s. Het ging niet om zomaar een promotie actie, maar op een prachtig gezicht, waar dan wel de naam van Samsung aan verbonden werd. Lees verder..

Heb je problemen met het bekijken van 3D? Een oplossing is dichtbij We zijn niet helemaal overtuigd of het volgende nieuwtje er een is van iemand die graag met de hype mee wil liften, van iemand die echt bezorgt is om de algemene gezondheid of ergens in het midden, maar als je uit de laatste 3D film kwam zonder onder de indruk te zijn, dan is er misschien een oplossing. 56 procent van de mensen die leven met binoculaire zicht problemen kunnen beperkt worden in hun 3D interpretatie vermogen. Om deze reden raadt de American Optometric Association de mensen die problemen ondervinden met het bekijken van 3D (hoofdpijn, onscherp zicht, etc.) aan om de ogen te laten checken op de uitlijning van de ogen. Lees verder..

Is de Avatar 3D Blu-ray film dan toch voor Panasonic? James Cameron mag dan een mooie deal gemaakt hebben met Samsung, maar dat houdt niet in dat het Koreaanse merk Avatar 3D te pakken heeft voor de exclusieve verkoop. Volgens Hollywoodinhidef.com is Panasonic dichtbij een zeer grote deal voor de exclusieve rechten om de 3D Blu-ray versie van ’s werelds duurste en populairste film bij har 3D producten te verkopen. De Japanse fabrikant biedt nu al Ice Age:Dawn of the Dinosaurs en Coraline aan bij haar 3D TV’s en 3D Blu-ray spelers om de consument over te halen. Lees verder..

Gratis 3D upgrade voor Harman/Kardon receivers Waar veel merken je een nieuwe receiver laten kopen om 3D compatibiliteit te waarborgen komt Harman/Kardon met een gratis 3D upgrade. Dit scheelt natuurlijk een hoop in de kosten om voor een 3D thuisbioscoop te gaan, maar geldt helaas niet voor alle receivers van het merk. Zo komt de upgrade alleen beschikbaar voor de AVR2600, AVR3600 en AVR7550HD receivers. De HDMI 1.3 chips worden door de upgrade uitgebreid naar een HDMI 1.4a specificatie, welke geschikt is voor het doorsturen van 3D signalen. De upgrade kan via het internet geïnstalleerd worden. Lees verder..

Voor meer 3D TV nieuws, kijk snel op 3DTVMagazine.nl

Reacties (0)