Is Videoland de moeite waard? Dit wil je weten over de dienst

31 mei 2020 5 Minuten 7 Reacties
videoland

Videoland is een videostreamingdienst uit Nederland die vooral in het teken staat van Nederlandstalige films en series. Dat betekent natuurlijk niet dat je geen internationale content hoeft te verwachten, want ook daarvoor kun je terecht bij deze streamingdienst. Wat kun je van Videoland verwachten?

Wat is Videoland?

Videoland was van oorsprong een videotheek. De jongere lezers weten misschien niet meer wat dat is. Maar dat was een plek waar je naartoe ging om films te huren tegen vaste prijzen. Als je je videoband terug spoelde, dan kreeg je korting bij de volgende huurvideo. Later ontstond daardoor het grapje dat klanten ook hun dvd’s hadden teruggespoeld voor het inlevermoment. Haha, vet grappig; hoe vaak zullen de medewerkers dat soort grapjes verplicht leuk gevonden hebben? We vragen het ons nog wel eens af tijdens de plafonddienst.

Hoe dan ook, nu is Videoland – onderdeel van RTL, een videostreamingdienst. Je treft hier ontzettend veel content uit en voor Nederland uit, maar er is ook zeker een internationaal aanbod. De dienst heeft exclusieve content. Content van RTL bijvoorbeeld, die je hier kunt terugzien. Of wat dacht je van bepaalde Amerikaanse series die niet bij Netflix of Amazon Prime Video staan? De streamingdienst heeft een proefperiode van veertien dagen. Ben je tevreden? Dan betaal je daarna 8,99 euro per maand voor het abonnement.

Videoland laat je in totaal vijf profielen aanmaken. Op de website zien we bovendien dat het bedrijf mensen aanmoedigt accounts te delen. Je kunt dus in principe vijf verschillende mensen gebruik laten maken van één abonnement, dan blijven de kosten lekker laag. En als niemand om aanbevelingen maalt, maak je de groep gewoon groter. Je kijkt de content – zonder reclame – op je TV, laptop, tablet, telefoon of onderweg met Download to Go. Je kunt de films, series en andere content dus ook offline bekijken waar nodig.

Advertentie

Content op Videoland

Achterhalen welke content Videoland heeft, is gelukkig niet heel moeilijk. Wanneer je bijvoorbeeld op ‘videoland nederlandse films’ googelt, dan heeft de videostreamingdienst een complete pagina klaarstaan met films die je kunt bekijken. Zo treffen we bijvoorbeeld de komedies Huisvrouwen bestaan niet en Familieweekend aan. Twee films met prima beoordelingen die je tijd waard zijn. Maar je treft hier ook serieuzere dramafilms zoals Süskind en Majesteit aan, evenals de Theo Maassen-thriller die we kennen als TBS.

Videoland heeft een hoop oude content: films en series van weleer. Handig voor wanneer je ze nog niet gezien hebt. Het is een beetje moeilijk te achterhalen zonder account, maar er is ook content die exclusief gemaakt is voor de videostreamingdienst. Zo tref je er natuurlijk heel wat series op aan van RTL. Denk dan aan Lego Masters, Goede Tijden Slechte Tijden, Eigen Huis en Tuin en programma’s als Temptation Island, Ex on the Beach, Love Island, Expeditie Robinson, The Bold and the Beautiful en muzikale programma’s als The Voice Kids.

Uiteraard heeft de streamingdienst ook zo zijn eigen Originals. Dit kunnen grappige of informatie programma’s zijn zoals je ze op RTL zou kunnen tegenkomen, maar ook spannende en goede series als Mocro Maffia. Dat is toch wel het paradepaardje van deze videostreamingdienst en vaak voor mensen dé reden om een account aan te maken. Dit een fictieve misdaadserie over drie beste vrienden. Samen maakten ze de overstap van de kleine criminaliteit naar het grotere werk. Zij hebben de nu cocaïnehandel in Amsterdam in handen.

Videoland heeft ook de serie H3L, waarin we kennismaken met de complexe Tess en haar populaire tweelingbroer Thomas. Ze zijn nieuw in klas H3L en maken snel kennis met de uitbundige Roos, de rebelse Olivier en zijn beste vriend Faiz. Daarnaast mag je rekenen op nieuwe afleveringen van Kees & Co en is er zelfs een prequelserie van Baantjer gemaakt. Mocht je de serie vroeger gekeken hebben op RTL 4, dan kun je nu de Cock (ja, met cee oo cee kaa) van een andere kant leren kennen. We zien hem in de jaren tachtig z’n werk doen.

Verder heeft Videoland behoorlijk wat documentaires in het aanbod. Mocht je dus geen zin hebben in fictie, dan kun je je hart ophalen met alle non-fictie in de bibliotheek. Zo is er een documentaire over de kickbokser Badr Hari, is er ook een sportieve docu over de jonge kickbokser Amira, kom je erachter wie het overgenomen heeft van Pablo Escobar in Cocaïne Oorlog en zie je Femke Louise van een andere kant in de documentaire Bont Girl. Bovendien kom je met Eetstoornissen: Masker Af meet te weten over verschillende eetstoornissen.

Daarnaast is dit de plek in Nederland om bijvoorbeeld The Handsmaid’s Tale te kijken. Dit is een exclusieve Hulu-serie die nergens anders in Nederland te zien is. In de totalitaire staat Gilead zijn vrouwen staatseigendom. De weinige vruchtbare vrouwen moeten als dienstmaagd kinderen baren. Dit is ook het lot van June. Haar missie is: overleven en haar afgenomen dochter terugvinden. Bovendien tref je er ook een complete verzameling James Bond-films op aan, waaronder Spectre, evenals de romantische komedieserie Soof.

Advertentie

Meer informatie

Benieuwd naar hoe je al jouw media nu eenvoudig streamt naar je televisie? Lees dan ons artikel met alle mogelijkheden voor het streamen van media naar je tv. Wil je meer weten over het aansluiten of gebruiken van apparaten in je homecinemasysteem? Lees dan alle tips en adviezen in onze homecinema informatiegids.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (6)

Frans

Frans
31 mei 2020 om 11:18

Videoland is niet de moeite waard het is van de commerciële zenders dus kun je niets interessant verwachten. Kwaliteit is in Nederlandse films series ver te zoeken de beste zitten op NPO 1 2 3. En niet bij videoband. Ik heb zelf movies xl en Netflix wat gewoon beter is. Videoband is het geld niet waard.

Inloggen
Ton Werts

Ton Werts
01 juni 2020 om 09:30

Raar, recensie van homecinema magazine en geen woord over 4k / HDR/ 5.1 / Dolby Atmos. Of beter gezegd, het (veelal) ontbreken daarvan.
Was destijds ook al bij de Pathé bespreking. Toen werd zelfs mijn reactie verwijderd…
Geen kritische noot gewenst bij een ” advertentie “.

Inloggen


01 juni 2020 om 10:28

Hoi Ton, reacties verwijderen we niet hoor. Kan zijn dat er misschien een link in stond die door het systeem als spam gezien werd? Het is ook geen advertentie. Dit artikel is gefocust op content en niet zozeer op beeld- en audiokwaliteit. Daar gaan we in een separaat artikel een keer op in.

Inloggen
Patrick

Patrick
01 juni 2020 om 11:03

The Handmaid’s Tale is ook gewoon bij Ziggo Movies en Series te zien. Ze lopen wel 1 seizoen achter maar de 1e 2 seizoenen zijn gewoon te zien voor een potentieel publiek van 3 miljoen abonnees.

Inloggen
Connie van diepen

Connie van diepen
21 juli 2020 om 20:11

Hebben 60 afleveringen serviving Escobar gekeken. Worden de laatste 8 Afleveringen ineens niet meer uitgezonden. Zeer teleurstellend. Hoop dat dit alsnog komt

Inloggen
Davey

Davey
27 augustus 2020 om 20:47

Videoland is absoluut niet de moeite waard. Het klinkt super, alle afleveringen van je favoriete series en je favoriete films op 1 plek. Maar die service maken ze alles behalve waar. Continu storingen. De Videoland app is zo instabiel als maar kan. Tenzij je een serie start en netjes door laat spelen, kan het door, met slechte beeldkwaliteit. Maar pauzeren, doorspoelen of terugspoelen zorgen ervoor dat de app vastloopt en zelfs crasht (waarom zitten deze opties er dan in als ze toch niet werken…).

De service die RTL via Videoland levert, is even waardeloos als de kwaliteit en onprofessionaliteit die ze vandaag de dag in hun programma’s leveren. Je wordt niet tegemoet gekomen bij storingen (die er tevens nogal vaak zijn). Wel zijn ze uiteraard wel elke maand op tijd met het incasseren van hun centen.

Voordat men denkt, je hebt te zwak internet. Als ik deze test, heb ik, zoals het hoort, een downloadsnelheid van minstens 495 mb/s. Dus nee, het is niet mijn internet, maar Videoland.

Inloggen
k

k
10 maart 2021 om 23:45

Videoland is totaal niet interessant. Ik heb het nu gratis bij me T-Mobile thuis abo gekregen voor 6 maanden, maar zelfs gratis heb ik het abo stop gezet. Voor kleine kinderen staan er nog wel wat leuke dingen op, maar voor mij persoonlijk waardeloos. Ik zou dit iedereen boven de 20jr afraden. Zonde van het geld, kan je beter primevideo nemen voor maar 2,99p/m waar er nog leuke titels op staan.

Inloggen