Hands-on preview: Oppo Reno 10x Zoom met schuine pop-up camera

24 april 2019 5 Minuten 0 Reacties
Oppo Reno 10x Zoom

In een korte sessie hebben we kennisgemaakt met de nieuwe Oppo Reno 10x Zoom. Wat is onze eerste indruk van het nieuwe vlaggenschip van Oppo? Je leest het in deze hands-on preview.

Vanmiddag hebben we kennis mogen maken met de nieuwe serie smartphones van Oppo. Het Chinese bedrijf presenteerde de nieuwe Reno-serie in Zürich. Tablets Magazine was aanwezig bij de presentatie in Zwitserland, waarbij we na afloop het toestel alvast even kort hebben kunnen testen. De Oppo Reno komt in drie verschillende versies op de markt, maar slechts twee van deze versies komen naar Nederland toe. De Oppo Reno 5g zien we hier niet verschijnen, omdat we hier in Nederland dit jaar nog zeker geen 5g-netwerk zullen krijgen. Het reguliere model en de Oppo Reno 10x Zoom verschijnen respectievelijk op 10 mei en begin juni op onze markt.

Premium design met O-dot

Tijdens de eerste hands-on met de Oppo Reno 10x Zoom valt meteen het gewicht van het toestel op. De nieuwe smartphone lijkt dan ook wat zwaarder dan gemiddeld. Het toestel ligt door het gewicht echter wel stevig in de hand en de bouwkwaliteit is dan ook prima te noemen. Door het gebruik van glas is er op het design van het toestel dan ook niets aan te merken. Oppo spreekt zelf over ‘dual-side gloss polishing’, waarbij door middel van nano-polijsten een extreem glad oppervlak is gerealiseerd. Het ziet er erg strak uit, maar door de gladde behuizing heb je wel kans dat het toestel gemakkelijk uit je handen zal vallen. Ook krijg je hierdoor snel vingervlekken op de achterkant van het toestel. Een hoesje is dan ook geen overbodige luxe. Bij de voorgaande modellen leverde Oppo een doorzichtig hoesje mee. Laten we hopen dat we ook bij de Reno standaard een hoesje meegeleverd krijgen.

Achterop het toestel vinden we een klein cirkeltje, een licht uitstekend ringetje, dat door Oppo de O-dot wordt genoemd. Deze kleine ceramische ring zorgt ervoor dat het toestel iets hoger ligt wanneer deze op de achterkant ligt. Niet alleen bescherm je zo de camera’s op het toestel, ook blijft de smartphone hierdoor steviger liggen op je bureau.

Snel en soepel in gebruik

Alhoewel misschien niet iedereen fan is van ColorOS 6, de softwareschil van Oppo over Android 9.0 Pie, kunnen we niet ontkennen dat het toestel snel en soepel in gebruik is. De specificaties zijn helemaal wat je van een moderne smartphone mag verwachten, een snelle Qualcomm Snapdragon 855-processor, 8 GB werkgeheugen en 256 GB opslaggeheugen. Het Amoled-scherm lijkt op het eerste gezicht prima in orde en ook het spelen van games als Fortnite of PUBG Mobile zullen geen enkel probleem zijn.

Schuine pop-up camera

De grote trekpleister van het toestel is natuurlijk de schuine pop-up camera. Open je de camera-app en vervolgens de selfiecamera, dan springt de behuizing aan de bovenkant open en komt de schuine pop-up camera omhoog. Het voordeel hiervan is dat het grote 6,6″-scherm geen vervelende dikke schermranden heeft en ook geen scherminkeping (notch) of gaatjes in het display heeft. De pop-up camera komt iedere keer soepel omhoog en zou volgens Oppo zeker 200.000 keer open en dicht moeten kunnen zonder problemen. Nu had ik niet de tijd om dat uitgebreid te gaan testen, maar de eerste indruk is in ieder geval positief en ook de selfiecamera zelf lijkt prima foto’s te maken.

Deze luxere versie van de Oppo Reno heeft als subtitel natuurlijk 10x Zoom. Deze 10x Hybrid Zoom laat de drie camera’s van het toestel samenwerken, waardoor je in theorie ook op grotere afstand foto’s van hoge kwaliteit kunt maken. Zo is daar de 48-megapixel hoofdcamera die samenwerkt met een dertien megapixel telelens en een acht megapixel groothoeklens. Alhoewel het inzoomen snel en soepel werkt, lijkt het toestel bij de eerste snelle test niet dezelfde kwaliteit op 10x zoom te halen als de Huawei P30 Pro. Laten we echter wel nog een slag om de arm houden, want de omstandigheden waren niet ideaal voor een eerlijke test.

Stevige concurrentie voor de andere fabrikanten?

De Oppo Reno 10x Zoom lijkt een prima vlaggenschip van Oppo te gaan worden met snelle hardware en de innovatieve schuine pop-up camera aan boord. Het Chinese bedrijf wil nu ook Nederland gaan veroveren en ze lijken met dit toestel dan ook een prima alternatief in huis te hebben voor de topmodellen van Samsung, Huawei of Apple. Een prijs van 699 euro zou dan ook ideaal zijn geweest ten opzichte van de veel duurdere toestellen van de andere fabrikanten. Het toestel zal straks begin juni in ons land verschijnen voor een prijs van 799 euro, wat wellicht net iets te hoog is. Het verschil wordt hierdoor alweer een stukje kleiner in vergelijking met de andere fabrikanten. Wil je echter consumenten wegtrekken bij de gevestigde merken, dan is een scherpe prijs voor een relatief nieuwe speler in Nederland dan ook noodzakelijk. We hopen dan ook snel een reviewmodel van Oppo te ontvangen, zodat we je in een uitgebreide review alles kunnen vertellen over de Oppo Reno 10x Zoom.

Reacties (0)