Instagram laat voortaan zien wanneer je voor het laatst online was

19 januari 2018 1 Minuut 0 Reacties
instagram-test2

Instagram heeft een nieuwe functie toegevoegd waarmee je volgers kunnen zien wanneer je voor het laatst online was op het netwerk. Mocht je dit geen prettig idee vinden, dan is het mogelijk de nieuwe functie uit te schakelen binnen de instellingen van de applicatie.

Instagram voegt controversiële functie toe

Instagram heeft de app geüpdatet met een nieuwe functie. Je volgers kunnen voortaan zien wanneer je voor het laatst online was op het sociale netwerk. Dat kun je zien in Direct, onder de naam van een persoon. Daaronder staat een tijdsindicatie van het moment waarop je voor het laatst actief was, maar het kan ook laten zien dat je op dat moment online bent. Dit is precies hoe andere apps van Facebook dat ook doen, zoals bijvoorbeeld Facebook Messenger of WhatsApp. De melding wordt nu automatisch weergeven, maar is uit te schakelen.

De informatie is echter niet beschikbaar voor ál je volgers, maar wel voor de mensen die je onlangs een privébericht hebt gestuurd of de mensen die je volgt (die jou ook volgen). Wanneer je de functie uitschakelen binnen de instellingen van de app, dan is het niet meer mogelijk te zien wanneer je vrienden voor het laatst online waren. Datzelfde geldt bijvoorbeeld ook voor de berichtendienst WhatsApp. Instagram heeft de update stilletjes aan uitgerold naar alle gebruikers op zowel iOS als Android, of je dat nou wilde of niet.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)