Luidsprekers

Meerwaarde subwoofer bij Dali Oberon 5 speakers?

Hoi, ik heb een yahama reciever R-N602, en dali oberon 5 zuilspeakers en ben aan het twijfelen of ik een subwoofer erbij zou doen, wil graag weten of het meerwaarde heeft qua geluid en warmte?

Een antwoord toevoegen

Je mag geen antwoorden toevoegen!

Antwoorden (1)

Ferdy
03 juli 2020 om 10:41

Beste anoniem,

Één actieve subwoofer is om twee redenen 'n aanrader, de versterker wordt minder belast.

Velen denken 🤔 vermogen 30 ~ 150 Watt dan kan er met mijn 30 Watt versterker niets gebeuren, tegendeel is waar beter is de 150 Watt, het laag vraagt veel vermogen, zodra 'n versterker gaat vervormen direct zachter zetten, anders einde tweeter.

Reden twee mits de lage frequenties onder dat van de Dali is, meer laag. Maar ook hier geldt 'n natuurkundige wet, de golflengte die is de geluidssnelheid/frequentie, dus 15 Hertz vraagt om 20mtr vrije uitstraling (deur open helpt) houdt rekening met de buren. En de subwoofer die gaat tot 15 Hertz 0dB kost 'n vermogen, pas op 30 Hertz bij 0 dB is top staat er  -12 dB 😖 da's rommel.

Wat betreft de plaatsing van 'n 2.1 set, wordt de beste weergave bereikt met de sub in het midden en geef in tegenstelling wat ze in de folder beweren, de Dali's zoveel mogelijk vrije ruimte als nodig, het 3D effect blijft behouden dus probeer eerst 60cm vrij en luister tot hoever  je terug kunt schuiven naar de achterwand, niet alleen links en rechts maar ook diepte. Geef toe heb deze nooit gehoord, weet de afstand niet zeker, probeer het je krijgt er geen spijt van.

Veel luister plezier gewenst

0