Receivers en versterkers

Receiver als hub, moet deze aan staan voor geluid via tv?

Als ik mijn receiver als hub gebruik, en hier dus al mijn componenten op aansluit (video, cd, ps3, plex mediaspeler) en dan via 1 hdmi kabel naar mijn tv ga. Dan heb ik daar een paar vragen over:

– moet de receiver dan aan staan om het geluid alleen via de boxen van de tv te horen? Of moet deze alleen aan staan als ik het geluid via de boxen van de receiver wil horen

– wie doet de upscaling dan als de tv 4K is maar de bron is dat niet. Wordt dat door de receiver gedaan of door de tv. En maakt dat in kwaliteit uit wie dat doet?

– is er verlies in beeld kwaliteit doordat het beeld via de receiver loopt? want in dat geval is het misschien beter om het beeld wel rechtstreeks naar de tv te laten lopen en het geluid via de receiver. Dan is vraag 1 hierboven ook niet meer van belang.

dank voor eventuele antwoorden

Een antwoord toevoegen

Je mag geen antwoorden toevoegen!

Antwoorden (3)

Bart de la Fosse
28 augustus 2018 om 22:54

Als je geluid via de speakers van je tv wilt terwijl de receiver op standby staat dan kan dit mits de receiver is uitgerust met HDMI-passthrough. Het resultaat van upscalen is afhankelijk van het apparaat dat dit doet. Verlies in beeldkwaliteit hoef je niet te verwachten bij aansluiten via de receiver :)

0

wangerooge
29 augustus 2018 om 01:06

Hoi Bart,

Dank voor je antwoord. Alleen het upscalen is me nog niet helemaal duidelijk. Als ik beeld en geluid door de receiver laat lopen. Wordt het upscalen dan door de receiver gedaan of door de tv? Of is dit iets dat ik zelf in kan stellen?

0

Anoniem
29 september 2018 om 10:10

Je kan dit zelf bepalen en instellen, door welk toestel je het upscalen wil laten gebeuren. Maar meestal is het advies om dit door de tv te laten doen. Mocht je tv deze functie niet hebben, kan je dit nog altijd door je receiver laten doen.

0