Algemeen

Welke power amp?

hallo , ik ben aan het kijken naar power amps , ik gebruik klipsch reference premiere 280 en 450 c luidsprekers samen met de reference r-15m als surround , ik gebruik een onkyo tx-rz800, nu vroeg ik me af , de luidsprkers hebben een gevoeligheid van 98 en 97 db , ik kijk nu naar de emotiva bas x 700 , deze geeft 7x 80 watt rms op 7 kanalen bij 8ohm , is dit goed en ga ik een verschil horen in geluid of is het de aankoop niet waard ? heeft de onkyo kracht genoeg ? bedankt alvast . ik stuur alvast wat links mee 👍

 

de versterker die ik nu gebruik

 

https://www.eu.onkyo.com/en/products/tx-rz800-125710.html

 

bedankt

Een antwoord toevoegen

Je mag geen antwoorden toevoegen!

Antwoorden (1)

Ferdy
08 juli 2020 om 18:15

Evenals de luidspreker klinkt ook de versterker anders, als het rendement van de 97dB~1mtr dan is 1Watt al voldoende om gehoorschade op te lopen, https://www.easy-noisecontrol.nl/geluidsniveau-meer-dan-80-dba/

De betere versterkers hebben 'n THD van 0,003% 20~20 kHz(0dB) 4~8 Ohm 2x200 Watt of meer, maar 'n buizen versterker heeft 'n veel hogere vervorming maar klinkt beslist niet slecht.

Als het hardt moet, dan zijn de professionele (optredens) boxen véél goedkoper evenals de versterking, trouwens NU worden alleen nog maar de actieve speakers door artiesten gebruikt.

Als je niet wilt zoeken naar wat het beste bij elkaar past, gewoon de actieve speakers  die in de studio staan aanschaffen, de Focal Trio 11 BE is relatief (topkwaliteit) gezien goedkoop, er zijn er ook véél minder duur.

Als het advies 30~180 Watt bedraagt wat de luidsprekerboxen nodig hebben, dan altijd liefst het max vermogen aanhouden, waar de versterker aan moet voldoen.

Indien men 'n 30 Watt deze boxen aanstuurt dan is de kans groot bij onkundig gebruik de tweeter wordt opgeblazen, als de box veel vermogen vraagt wat de versterker niet kan leveren, gaat de versterker clippen, zodra er vervorming optreedt, zachter zetten!

0