Bronnen en spelers

Komen er nog nieuwe 4K Blu-ray spelers?

Hoi

 

Ik vraag me af als alle fabrikanten stoppen met het uitbrengen van 4K Blu-ray spelers want anders heeft het ook geen zin om een 4K Blu-ray speler te kopen met 4K Blu-ray films.

 

Dat word een dure investering voor niks net als toen met 3D Blu-ray films

Een antwoord toevoegen

Je mag geen antwoorden toevoegen!

Antwoorden (6)

Sir oled
08 maart 2020 om 22:37

Beste,

De internationale Blu-ray Federatie heeft onlangs een akkoord afgesloten met de voornaamste Filmconcerns (Universal, WB) voor Noord -Amerika een tien jarige deal op gebied van fysieke media uit te brengen op regelmatige basis  dwz nieuwe films op Blu-ray en UHD disks.

https://deadline.com/2020/01/universal-warner-bros-form-home-entertainment-joint-venture-1202831261/

Meestal volgt de rest van de wereld dan voor de volgende tien jaar zitten we dus min of meer safe.

Wat betreft nieuwe 4k uhd spelers is het daar wat stil gevallen maar de keuze is riant van  heel duur tot heel betaalbaar waarbij Panasonic het meest  riant is voorzien van modellen en wat mij betreft de te aanbevolen spelers zijn met voorsprong.

Mvg,

 

0

Anoniem
10 maart 2020 om 06:18

Ah dank je wel maar snel de Panasonic 4K Blu-ray speler kopen dus.

Ik zag niet erg veel keuze meer bij Coolblue en hoop toch dat er weer nieuwe 4K Blu-ray spelers komen aangezien de Blu-ray en 4K Blu-ray toch het beste kwaliteit blijven.

0

Anoniem
11 maart 2020 om 17:30

Ik heb de Panasonic DP-UB9004 geweldig met 4K blu-ray discs en geluid maar matig in het Netwerkgedeelte. 4K downloads streamen vanaf jouw PC geeft wel beeld maar geen geluid. De support site van Panasonic kunnen ze wat mij betreft opdoeken heb je niks aan.

0

Anoniem
11 maart 2020 om 23:34

Heb nu nog een Panasonic 3D Blu-ray home cinema set en inderdaad de netwerk gedeelte vind ik ook tegen vallen.

Hoe presteert de Panasonic DP-UB9004 met gewone Blu-ray,  Dvd's? Ook mooi beeld?

Want dat is bij mij wel het geval met de 3D Blu-ray home cinema set

 

Sony heeft ook nog wat 4K Blu-ray spelers zag ik

0

Anoniem
12 maart 2020 om 09:17

Nagenoeg alle spelers presenteren niet optimaal met afspelen van af Netwerk apparatuur of hdd's. Daar zijn ze primair niet voor gemaakt.(al wordt er helaas wel mee geadverteerd) Vaak schort het aan rekenkracht/buffer ruimte om dit goed te kunnen doen. Zeker als je 4K, ATMOS, HDR etc. etc. wenst Dat vergt gewoon nodig rekenkracht.

Daarnaast verkijken we ons ook wel eens op ons eigen thuis netwerk. Deze hebben niet altijd de juiste (stabiele) bandbreedte om goed de data te verwerken. Op papier wel, maar ga je goed meten valt het tegen. Zo al aantal keer bij kennissen/collega's geweest waar niet TV, BD speler of ander apparaat boosdoener was, maar eigen netwerk. Door dat er Switch tussen zat of ander apparaat die bandbreedte omlaag gooide.

 

0

Anoniem
12 maart 2020 om 09:20

Gebruik aantal Sony x800m2. Ze kunnen streamen en redelijk goed 4k etc. maar deze zijn daar primair ook niet voor gemaakt Afspelen van schijfjes doen ze super.

Wens je een media speler kijk dan naar apparaten die er voor gemaakt zijn. Apple TV 4k, Mac mini, Nvidia shield en zo zijn er nog veel meer opties.

0