Bediening

Homey of Smartthings voor het smarthome?

Beste
Ik overweeg een hub aan te kopen, maar twijfel tussen bovenstaande.
Ik ben momenteel in het bezit van Hue lampen, Nest Hello, Nest cam en Nest Hub.
Ik zou willen uitbreiden met enkele deur, raam en bewegingssensoren zodat ik wat automatisaties kan uitvoeren.
Uit nieuwsgierigheid heb ik de app van Smartthings geïnstalleerd. Als ik kijk bij de apparaten die ik wil toevoegen (sensoren van bijvoorbeeld Fibaro, Neo Coolcam, Sensative,…) dan krijg ik de melding compatibel, maar niet gecertifieerd in België. Een hub van Smartthings lijkt me dan ook geen goeie keuze, maar zouden deze sensoren wel kunnen toegevoegd worden aan Homey? Aan de andere kant is er in Smartthings wel ondersteuning voor de Google Nest producten en in Homey niet. Op fora van Homey lees ik dat dit eventueel wel zou werken via de Homey Community Store (https://store.homey.community/app/com.verbem.nest). Klopt dit en heeft iemand daar ervaring mee? Alvast bedankt!

Een antwoord toevoegen

Je mag geen antwoorden toevoegen!

Antwoorden (1)

Martijn Chel
29 april 2021 om 11:58

Je kunt hier zien wat er allemaal met Homey werkt. Er is een app voor nodig en binnen die app zie je de verschillende producten die ondersteund worden.
https://homey.app/nl-nl/apps/

Ja, er is ook nog een Community Store en die werkt meer dan prima. Hierin vind je ook een app voor Nest, maar houd er wel rekening mee dat de installatie hiervan iets ingewikkelder is ivm het aanmaken van een Google Developer account. Het kan dus wel, maar via een omweg. De reden is dat Google dit soort integraties eigenlijk niet meer toestaat.

SmartThings is ook een prima keuze en zou in België net zo goed moeten werken. Ik heb er zelf weinig ervaring mee, maar collega Jamie Biesemans wel. Ook hiermee zijn veel producten compatibel en kun je mooie dingen maken.

0