Accessoires

Bestaande speakers voor TV en receiver gebruiken?

Ik heb een samsung UE43NU7020W  met digital optical audio out  – USB – LAN – HDMI
IN1 – HDMI IN2 (ARC) – coax.
Aan de andere kant van de kamer komt een nog te kopen receiver (denk aan Denon N10) .
Naast de TV 2 bestaande speakers met  kabels in 5/8 ribbelbuis naar de receiver.
Nu wil ik het TV signaal voor geluid de speakers gebruiken. Hiervoor zou de optische  uitgang bestemd zijn. Maar ik krijg die kabel niet door die ribbelbuis. Een ander fatsoenlijke manier is er niet. De kabellengte komt op 7à 8m tussen TV en receiver.
Wel kunnen analoge kabels met Tulpstekers door die buizen. De connectoren na het trekken pas aansolderen. Ik moet dan signaalomzetters optisch coax gebruiken. Bij de TV en bij de receiver? wat is de kwaliteit.

Ben ik goed bezig. Wat is  in deze de beste oplossing?

Gerard Bruns

Een antwoord toevoegen

Je mag geen antwoorden toevoegen!

Antwoorden (1)

Anoniem
24 mei 2020 om 16:39

Een optische kabel is niet geschikt om door een buis getrokken te worden. De kern is een glasvezel en die kan breken als er teveel kracht op uitgeoefend wordt of de bochten te scherp zijn. Je kunt de connectoren ook niet lassen of solderen en zal de hele kabel moeten vervangen als de vezel gebroken is.

De beste oplossing is om de receiver in buurt van de TV te plaatsen, zodat beeld en geluid elkaar goed aan kunnen vullen.

Heb je grote luidsprekers, dan lijkt het me verstandig om een 43,5 cm model receiver te kiezen. Deze zijn er tegenwoordig ook als stereo en daarmee kun je ook alle apparaten middels HDMI verbinden.

0