Algemeen

Aanschaf en installatie Beamer?

Geachte,

Wij hebben een ruimte van 3,5 mtr bij 7,5 mtr, nu willen we TV gaan kijken via een beamer enz.

De hoogte is 2.60 mtr.

Wij zijn nog niet zover om deze aan te schaffen maar moeten het plafond straks gaan sluiten.

Wij willen de Beamer aan het plafond gaan hangen.

Ik heb de volgende vragen, mogelijk kan u al vast advies geven.

1. Welke hoogte moet de beugel komen te hangen

2. welke afstand tot de muur en beugel

3. wat moet er aan bedrading naar de Beamer gebracht worden, coax, cat 6 kabel en netvoeding ???

mvgr

Jos Bruggeling

Een antwoord toevoegen

Je mag geen antwoorden toevoegen!

Antwoorden (2)

Anoniem
31 december 2018 om 22:28

Ga naar een vakzaak Jos, daar wordt een berekening gemaakt. Neem de moeite om de deur uit te gaan en jezelf van advies te laten voorzien.

0

Bart de la Fosse
01 januari 2019 om 19:54

Een specialist bezoeken is op een gegeven moment in het traject inderdaad een goede/noodzakelijke move. Het kan echter geen kwaad om je van tevoren even in te lezen in de basisprincipes om een beter beeld te krijgen van wat er allemaal bij komt kijken ;-) Ik kan je dit artikel als startpunt van harte aanbevelen.

In de regel stuur je 1 HDMI-kabel naar je projector die is verbonden met de HDMI-uitgang van een av-receiver. Op de av-receiver sluit je alle bronnen aan (bv gameconsoles, settopbox van je provider; denk aan een Horizonbox als je bij Ziggo zit (tv-signaal!), een Apple TV etc.). Aangezien je ook graag geluid wilt moeten er ook speakers aangesloten worden in een stereo- of surroundopstelling op de av-receiver.

De projector hang je in de regel aan het plafond of eventueel aan de muur. Hier heb je meestal niet zoveel keuze. Verder moet er natuurlijk stroom voorhanden zijn in de buurt van de projector. Dus HDMI en stroom naar de projector. Andere kabels niet. Het tv-signaal komt namelijk via de settopbox binnen op de av-receiver die het via de HDMI-kabel verstuurt naar de projector.

Als laatste wil ik je nog meegeven dat het tv kijken via een projector op bijvoorbeeld 100 inch best vermoeiend kan zijn, want het kan erg intens zijn. Ik zou het persoonlijk niet als enige tv-oplossing installeren, maar als een extra mogelijkheid. Maar uiteindelijk maakt eenieder daarin zijn eigen keuzes.

Succes met de voorpret! Begin met het artikel waar ik naar verwijs. Het zal je een hoop wijzer maken :)

 

0