Zonnepanelen van Tesla komen volgend jaar naar Europa

19 augustus 2019 1 Minuut 0 Reacties
tesla-dak-zonnepanelen

Elon Musk heeft via Twitter laten weten dat de Tesla Solar-zonnepanelen vanaf 2020 ook in Europa te koop zal zijn. Daarnaast zal er een huuroptie worden aangeboden voor iedereen die niet kan kopen, al raadt de topman dat wel aan te doen.

Tesla-zonnepanelen naar Europa, inclusief huuroptie

Elon Musk, oprichter van Tesla, heeft via Twitter naar buiten gebracht dat de Solar-zonnepanelen vanaf volgend jaar ook in Europa te koop zullen zijn. Eerder maakte de topman bekend dat Solar opnieuw gelanceerd wordt in de Verenigde Staten, dit keer met een huuroptie. Zo kunnen consumenten de zonnepanelen huren bij het bedrijf, zodat ze de initiële investering niet hoeven te betalen. Mochten ze zich later toch bedenken en de panelen wegdoen, dan moet er een flinke verwijderingsbijdrage van 1.500 dollar betaald worden.

De huuropties zijn ook niet in elke staat beschikbaar, maar starten met prijzen per maand vanaf 50 tot 65 dollar voor een 3,8 kW-systeem, terwijl het 7,6 kW-systeem 130 dollar kost en het 11,4 kW-systeem 195 dollar. Bovendien hoeven huurder geen extra kosten te betalen voor de installatie, het onderhoud en de ondersteuning. Elon Musk raadt mensen aan alsnog de zonnepanelen te kopen, omdat dat op den duur goedkoper is, maar hoopt dat de zonnepanelen, in elk geval van Tesla Solar, zo binnen handbereik komen voor meer mensen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)