Vijf geweldige musthave gadgets voor als je zwanger bent

18 september 2022 5 Minuten 0 Reacties
Zwanger

Hoera, je bent zwanger of maakt deel uit van iemands zwangerschap! Gefeliciteerd. Kun je wel wat hulp gebruiken, dan zijn deze gadgets er om de zwangerschap iets comfortabeler te maken.

Of je nu voor het eerst in blijde verwachting bent of je al aan je derde of vierde begint: zwanger zijn is bij elke baby weer compleet anders. Om je zwangerschap iets comfortabeler of tenminste beter geïnformeerd te maken, bestaan er verschillende handige gadgets. Dit zijn er vijf die menig zwangere graag gebruikt.

Zwanger zijn brengt de nodige stress met zich mee: de baby heeft bepaalde spullen nodig als hij of zij er eenmaal is, je moet op je gezondheid letten, van alles regelen, je kunt niet meer alles zomaar eten en drinken en dan is er nog het sociale aspect. Daarnaast wil je natuurlijk dat alles goed gaat met je baby. Er zijn verschillende gadgets waarmee je dat tot op zekere hoogte kunt checken. Ook zijn er apps waardoor je wordt geïnformeerd door de wat meer privézaken rondom zwanger zijn. Heb je helaas niet zoveel geluk en is ochtendmisselijkheid of zelfs dagenlang spugen deel van je zwangerschap? Ook daar is gelukkig een gadget voor.

Babywatcher

Waarschijnlijk is dit de meest gewilde gadget voor zwangeren. Je kunt hiermee namelijk het aantal echo’s dat je tijdens je zwangerschap krijgt vergroten. Sterker nog: je kunt ze zelf maken. In Nederland is het normaal dat je drie keer een echo krijgt tijdens je zwangerschap, maar met de Babywatcher heb je daartoe vaker de mogelijkheid. Je kunt het dan gewoon thuis op je eigen bank doen. Er zit een tijdslimiet op dit apparaat, zodat je jezelf en je kindje niet te lang aan röntgenstraling onderwerpt. Toch kun je er veel echo’s mee maken: 9 echo’s is drie dagen Babywatcher-gebruik, terwijl je ook drie maanden gebruik kunt maken van het apparaat en dan veilig en wel 279 echo’s kunt maken. Hij werkt door het apparaat op je buik te zetten en via USB-kabel aan een tablet kun je op de tablet zien wat er in je buik gebeurt. Je kunt de beelden ook naar jezelf opsturen (en natuurlijk naar nieuwsgierige opa’s en oma’s). Je kunt Babywatcher huren vanaf 69 euro.

Luvion Doppler Deluxe-80

Vind je echo’s thuis maken wat ver gaan, maar wil je wel weten hoe het met je baby’tje gaat, dan kun je de Luvion Doppler Deluxe-80 inschakelen. Een Doppler is een apparaat waarmee je de hartslag van je baby kunt horen. Dat gaat er soms hard aan toe: hoe kleiner ze zijn, hoe hoger de hartslag per minuut (soms meer dan 160). Later in de zwangerschap zit een baby meer tussen de 120 en 160 slagen per minuut. Er zijn meerdere Dopplers van Luvion, maar met dit exemplaar kun je al vanaf 12 weken luisteren naar het hartje van je baby. Er zit bovendien een lcd-scherm op, waardoor je het aantal hartslagen van je kindje kunt zien. Hij kost 59 euro.

How About Mom

Dit is geen gadget, maar een app, maar hij is zo handig dat we hem moeten noemen. How About Mom is een app die is gemaakt in Nederland en hij is dan ook Nederlandstalig. Het noemt zichzelf ‘de eerlijke moeder-app’ en daar is niets aan gelogen. Er zijn nu eenmaal ook wat minder rooskleurige kanten van zwanger zijn en daar wordt niet door iedereen altijd even open over gesproken. Of het nu gaat om de emoties of de herstelling na het bevallen: dankzij deze app ben je iets beter voorbereid op de taboekant van zwanger zijn. Niet dat het alleen maar gaat over ongemakkelijkheden: je leert er sowieso enorm veel over deze mooie tijd. Er zijn medische professionals uit de geboortezorg op het platform aanwezig om tips en advies te geven, zowel in tekst als in video. De app van How About Mom is gratis te gebruiken.

How about mom

BellyBuds

We hadden het net al over een mogelijkheid om naar het hartje van je kind te luisteren, maar waar luistert je kind naar? Het schijnt heel goed te zijn voor je baby om muziek te luisteren. Baby’s schijnen zelfs een jaar na de geboorte de muziek nog te herinneren die ze hoorden toen ze nog in de buik zaten. Met BellyBuds kun je ze die muziek ook laten horen. Je plaatst deze oordopjes voor ongeboren baby’s met plakkertjes op je buik en via een splitter kan zowel mama als baby luisteren naar dezelfde muziek. Er zit ook een volumeregelaar op om te zorgen dat het niet te hard gaat. Zo kun je nu al mooie herinneringen maken met je baby, zonder dat je hem of haar ooit hebt gezien. BellyBuds kosten 40 euro.

Reliefband

Eén van de minst prettige zaken aan een zwangerschap, dat is de misselijkheid. Spugen in de ochtend is niet bepaald een fijn begin van de dag en er zijn zelfs vrouwen die de hele dag amper iets kunnen binnenhouden. Hopelijk helpt Reliefband hen: dit is een wearable die je pols stimuleert door signalen door je zenuwstelsel te sturen en je brein. Hierdoor wordt de reactie van je lichaam op ziek zijn een nieuwe balans meegegeven en voel je je minder ziek. Reliefband kost 129 euro.

Meer informatie

Wil je meer informatie over het onderwerp zwanger? Zo kun je bijvoorbeeld hier lezen over manieren om je vruchtbaarheid te tracken en hopelijk zwanger te raken.

Reacties (0)