Videochatscherm Facebook Portal heeft nu ook zijn eigen webbrowser

17 december 2018 1 Minuut 0 Reacties
facebook-portal

Facebook heeft een webbrowser uitgebracht voor de Facebook Portal, een apparaat dat bedoeld is voor videogesprekken. Zo kan het bedrijf ervoor zorgen dat het apparaat veel interactiever wordt. Daarnaast is er ondersteuning voor Instant Games aanwezig.

Facebook Portal heeft eigen browser

Facebook heeft laten weten dat de Facebook Portal, een videochatapparaat, nu zijn eigen browser heeft. Dit geldt voor zowel het grote als het kleine model. Zo kunnen gebruikers toch websites bezoeken via dit apparaat. Hierdoor krijgen gebruikers toegang tot een normale versie van YouTube (voorheen kreeg je alleen toegang tot de smart tv-variant), Facebook en natuurlijk allerlei andere websites. Daarnaast heeft Facebook er ook voor gezorgd dat er ondersteuning is voor Instant Games, met onder meer Battleship en Words with Friends.

Deze update kan ervoor zorgen dat de Facebook Portal een betere positie krijgt in de strijd met bijvoorbeeld de Google Home Hub en soortgelijke producten. Het apparaat heeft tot op heden veel kritiek moeten verduren: zo is het natuurlijk de vraag of het handig is dat je Facebook uitnodigt in je huis, maar er waren ook geen third-party apps en andere handige functies. Door in elk geval een browser uit te brengen op het platform, kun je ervoor zorgen dat gebruikers er nu meer dingen mee kunnen doen dan voorheen mogelijk was.

Verder werkt Facebook samen met verschillende nieuwsorganisaties aan het toevoegen van “compelling human interest stories”. Daarnaast hebben gebruikers nu ook meer invloed op zaken als augmentedrealityeffecten voor de camera en de muziek die je tijdens het bellen afspeelt en kun je bijnamen instellen op basis van je Facebook-profiel, bijvoorbeeld ‘mam’ of ‘broer’. Vooralsnog zijn er geen plannen de Facebook Portal naar Nederland te brengen en is het apparaat alleen verkrijgbaar in de Verenigde Staten.

Reacties (0)