Toon van Eneco wordt duurder

31 juli 2017 1 Minuut 2 Reacties
toon-slimme-thermostaat

Per 1 oktober verhoogt energieleverancier Eneco de abonnementskosten voor het gebruik van zijn slimme thermostaat Toon. De prijs van het jaarabonnement gaat, blijkt uit de site van Eneco, omhoog met 1 euro per maand. In totaal moeten klanten straks dus 54 euro per jaar gaan betalen. In ruil daarvoor belooft Eneco een boel nieuwe functionaliteiten.

Toon van Eneco

Toon is de slimme thermostaat van Eneco. Met dat apparaat kunnen klanten van het bedrijf precies zien hoeveel energie er verbruikt wordt en wat dat kost. Er zijn overzichten per dag, week en maand beschikbaar en volgens Eneco zelf maken meer dan 300.000 Nederlandse huishoudens gebruik van de technologie.

Eneco schrijft op zijn website dat het tarief van een abonnement op Toon verhoogd wordt om de nieuwe functies te kunnen betalen: “We ontwikkelen continu nieuwe mogelijkheden op Toon, die jou bijvoorbeeld helpen om nog meer te besparen. Om dit mogelijk te maken wijzigen je maandelijkse abonnementskosten.”

Nieuwe functies voor duurdere Toon

Een tipje van de sluiter over die nieuwe functionaliteiten werd ook al opgelicht. Allereerst wil het bedrijf een verspillingschecker introduceren. Zo zouden klanten een duidelijk overzicht moeten krijgen dat laat zien welke apparaten de meeste energie gebruiken. Aan de hand daarvan kan Toon tips geven voor het besparen op energiegebruik.

Vanaf het najaar moet er op de tweede plaats een CV-monitor geïntroduceerd worden. De slimme thermostaat kan dan controleren of er onderhoud nodig is, en of er storingen zijn. Zo kan er automatisch een seintje gegeven worden. Ook zou Toon op basis van het gebruik een overzicht van de jaarnota kunnen geven. Zo weten klanten precies of hun verbruik nog op schema ligt, of dat ze hun termijnbedrag moeten aanpassen.

Benieuwd naar andere slimme thermostaten?

Natuurlijk zijn er nog veel meer slimme thermostaten beschikbaar. Mocht je benieuwd zijn naar andere opties, verwijzen we je door naar ons overzichtsartikel daarover. Ook hebben we een overzicht met de mogelijkheden van slimme thermostaten. Mocht je ook andere delen van je huis slimmer willen maken, hebben we daar ook een artikel over geschreven.

 

Reacties (2)