Tesla onthult dak van zonnepanelen met verbeterd accusysteem

31 oktober 2016 1 Minuut 0 Reacties
tesla-dak-zonnepanelen

Tesla heeft een dak gepresenteerd dat volledig uit zonnepanelen bestaat. Ook beschikt het dak over een verbeterd accusysteem. Het systeem wordt Powerwall 2 genoemd en stelt gebruikers in staat het complete dak te vervangen met de technologie.

Powerwall 2: dak van zonnepanelen van Tesla

Tesla wil een nieuwe lijn zonnepanelen met geïntegreerde batterijen gaan uitbrengen. De Powerwall 2 moet huiseigenaars in staat stellen het complete dak te vervangen met deze technologie. Het dak is gemaakt van glas met textuur, met daarin de zonnecellen die de energie opvangen, en is hydrografisch geprint. Dat betekent dat de daken allemaal een uniek uiterlijk met zich meekrijgen. Tesla is voornemens met verschillende soorten glas op de proppen te komen, die duurzamer zijn dan traditionele dakpannen.

De verschillende soorten zijn Textured Glass Tile, Slate Glass Tile, Tuscan Glass Tile en Smooth Glass Tile. Tesla maakt de zonnepanelen in samenwerking met SolarCity, het bedrijf dat Tesla-eigenaar Elon Musk mogelijk in november zal overnemen voor een bedrag van 2,6 miljard dollar. De Powerwall 2 kan 14 kWh aan energie opslaan en gebruikers constant 5 kW laten gebruiken, met een piek van 7 kW. De accu moet tien jaar meegaan. Prijs en beschikbaarheid zijn nog niet bekend; de eerste Powerwall kost zo’n 5500 dollar.

Reacties (0)