Tempo Studio: je eigen personal trainer in computervorm

26 februari 2020 2 Minuten 0 Reacties
Tempo Home Gym

Naar de sportschool gaan vinden de meeste mensen maar een hoop gedoe. Voor diegenen die liever thuis blijven maar toch een goede workout willen doen is er nu een oplossing. Met de Tempo Studio haal je namelijk je eigen digitale personal trainer in huis.

Gebrek aan feedback

Fit blijven door middel van elektronische hulpjes is de laatste jaren enorm in opkomst. Je hoeft alleen maar een blik te werpen op het gigantische aanbod aan fitnesswearables, digitale weegschalen en ‘fit channels’ op tv en internet. Al deze hulpmiddelen hebben één ding met elkaar gemeen: er is niets dat je vertelt of jij jouw workouts wel op de juiste manier uitvoert. Daar wil het Amerikaanse bedrijf Tempo nu verandering in brengen. De Tempo Studio toont net zoals het doorsnee fitnesskanaal verschillende workouts op een scherm die je vervolgens kunt nabootsen. Het apparaat heeft echter ook een Azure Kinect-camera ingebouwd om jouw bewegingen nauwkeurig te kunnen traceren. De Kinect-camera kennen sommigen misschien nog van Microsoft’s Xbox. De camera scant je lichaam tijdens je workout en geeft je feedback over hoe je houding was tijdens de training.

De starterkit

Het aanraakscherm van de Studio meet 42-inch en heeft ‘slechts’ een HD-resolutie. Video’s worden overigens wel in 4K weergegeven, dus zichtbaarheid moet geen probleem zijn. Het apparaat biedt verschillende soorten trainingen aan, zoals HIIT, krachttraining, cardio en yoga. In de starterkit worden ook een aantal werktuigen meegeleverd, zodat je meteen aan de slag kunt. Zo vind je twee dumbbells en een barbell met bijbehorende kragen, plates met verschillende gewichten, een hartslagmeter, een trainingsmat en een herstelroller in het pakket. De meeste werktuigen kunnen onder en achter het scherm worden bevestigd.

Iedereen z’n eigen schema

Om gebruik te kunnen maken van de Studio heb je een abonnement nodig dat 39 dollar per maand moet gaan kosten. Dat komt bovenop de al aanzienlijke aankoopprijs van net geen 2000 dollar. Een voordeel van het abonnement is wel dat je het kunt delen met anderen. Ook kan iedere gebruiker een eigen profiel aanmaken met trainingsschema’s die op zijn of haar wensen zijn aangepast.

Advertentie

Het apparaat zal eerst in een beperkte voorraad in de Verenigde Staten beschikbaar zijn, en het is nog niet bekend of het product ook in Europa geïntroduceerd zal worden. De Tempo Studio is vanaf vandaag voor te bestellen en zal ergens in de zomer bij de eerste klanten worden geleverd.

Reacties (0)