Tado-producten nu te gebruiken met Google Assistent

24 oktober 2018 1 Minuut 0 Reacties
tado-smart-ac-control

Tado, bekend van thermostaten en verwarmingsknoppen, heeft laten weten dat zijn producten nu te bedienen zijn met de Google Assistent. Zo kun je nu in het Nederlands aangeven welke temperatuur je in huis wil hebben. Ook kun je per kamer het aantal graden wijzigen.

Bedien Tado-producten met Google Assistent

De verschillende producten van Tado, zoals de slimme thermostaten, verwarmingsknoppen en airconditioningbediener, waren al via Google Assistant te bedienen, maar vanaf vandaag is er ook ondersteuning voor de Nederlandssprekende Google Assistent. Zo is het vanaf vandaag mogelijk te vragen aan een apparaat met de assistent aan boord, zoals een smartphone of de Google Home-speaker, om de temperatuur in huis of een specifieke kamer te wijzigen. Alles kan dan uiteraard via stembediening gaan.

Zo kun je nu bijvoorbeeld zeggen: “Oké Google, ik wil de temperatuur in de woonkamer op 22 graden Celsius”, of: “Oké Google, verhoog de slaapkamertemperatuur met drie graden.” Sinds de officiële introductie van de Google Home in de eerste Europese landen in 2017 heeft Tado nauw samengewerkt met Google en de Google Assistent naar alle apparaten gebracht. Van de Slimme Thermostaat en Slimme Radiatorknoppen tot de Slimme Aircobediening voor een hogere energiebesparing en een mogelijk comfortabelere woonervaring.

Lees hier meer over de nieuwe slimme thermostaat van Tado.

Reacties (0)