‘Stemassistent Bixby gaat Google Assistant en Amazon Alexa voorbij’

05 september 2017 1 Minuut 1 Reacties
Bixby Samsung

Samsung en Harman slaan de handen ineen voor een eigen slimme speaker, met de stemassistent Bixby aan boord. Als we de CEO's van de bedrijven mogen geloven, dan zal de eerstgenoemde straks de concurrentie voorbijgaan.

Bixby versus Google Assistant en Amazon Alexa

Als we de komende jaren iets in de gaten gaan houden, dan is het de strijd tussen de verschillende digitale stemassistenten wel. Google heeft de Assistant, Amazon heeft Alexa, Apple heeft Siri en Samsung heeft Bixby (om er maar een paar te noemen). Tijdens de IFA in Berlijn heeft Samsung achter gesloten deuren bevestigd dat het bedrijf samen met audiofabrikant Harman (dat onderdeel is van Samsung) werkt aan een slimme speaker en dat haar eigen assistent aanwezig zal zijn op het product. Mogelijk verschijnt de speaker volgend jaar.

De CEO van Samsung wilde er verder weinig over kwijt, maar de CEO van Harman, Denish Paliwal, had nog wel wat te vertellen. De beste man vertelde aan pers en publiek dat Bixby straks beter zal presteren dan Google Assistant en Amazon Alexa.

A significant level of joint research and development of the device is underway. The Samsung speaker will have a better AI platform than Google Assistant and Amazon’s Alexa. What we are going to launch will be a whole new ecosystem. It will be a platform that will be able to connect all devices and home appliances.

Harman gelooft er heilig in dat het eerste product dat het samen met Samsung maakt, een succes zal worden. Wanneer de speaker op de markt is, dan zal het interessant zijn om te testen hoe goed de stemassistent werkt ten opzichte van de concurrentie.

Reacties (1)