‘Stemassistent Bixby gaat Google Assistant en Amazon Alexa voorbij’

05 september 2017 1 Minuut 1 Reacties
Bixby Samsung

Samsung en Harman slaan de handen ineen voor een eigen slimme speaker, met de stemassistent Bixby aan boord. Als we de CEO's van de bedrijven mogen geloven, dan zal de eerstgenoemde straks de concurrentie voorbijgaan.

Bixby versus Google Assistant en Amazon Alexa

Als we de komende jaren iets in de gaten gaan houden, dan is het de strijd tussen de verschillende digitale stemassistenten wel. Google heeft de Assistant, Amazon heeft Alexa, Apple heeft Siri en Samsung heeft Bixby (om er maar een paar te noemen). Tijdens de IFA in Berlijn heeft Samsung achter gesloten deuren bevestigd dat het bedrijf samen met audiofabrikant Harman (dat onderdeel is van Samsung) werkt aan een slimme speaker en dat haar eigen assistent aanwezig zal zijn op het product. Mogelijk verschijnt de speaker volgend jaar.

De CEO van Samsung wilde er verder weinig over kwijt, maar de CEO van Harman, Denish Paliwal, had nog wel wat te vertellen. De beste man vertelde aan pers en publiek dat Bixby straks beter zal presteren dan Google Assistant en Amazon Alexa.

A significant level of joint research and development of the device is underway. The Samsung speaker will have a better AI platform than Google Assistant and Amazon’s Alexa. What we are going to launch will be a whole new ecosystem. It will be a platform that will be able to connect all devices and home appliances.

Harman gelooft er heilig in dat het eerste product dat het samen met Samsung maakt, een succes zal worden. Wanneer de speaker op de markt is, dan zal het interessant zijn om te testen hoe goed de stemassistent werkt ten opzichte van de concurrentie.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Marcel Vreeman (marc

Marcel Vreeman (marc
05 september 2017 om 21:11

De AI strijd gaat Samsung met vlag en wimpel winnen. Kijk alleen al naar wat Samsung ‘in huis’ heeft om het giga ecosysteem neer te zetten en hoeveel techiek ze inhouse al hebben
1. TV’s (honderden miljoenen)
2. Audio (Harman Kardon met al z’n merken)
3. IOT
4. Security
5. Home Appliances (koelkasten, vaatwassers, stofzuigers, kookplaten, ovens)
6. Airconditioning systemen
7. Personal Medical equipment
8. Wearables
9. VR
10.Smarthpones
11.Pc’s en laptops
12.Connected Car solutions door Harman Kardon die klanten als: Alfa Romeo, Audi, Ferrari, Bentley, Mercedes, BMW, Chrysler, Rolls Royce, Jeep, Fiat, Lamborghini, Harley, Jaguar, Porsche, Landrover, Mini, Seat, Skoka, Toyota en Volkswagen
13. Op papier de meest geavanceerde techniek op het gebiedd van AI assistents. (zie: http://banknxt.com/58258/samsung-viv/ (Bixby = VIV)

Om dat allemaal ‘aan elkaar te knopen’ beschikt Samsung over:
1. een eigen gevanceerd Cloudsysteem (Joyent)
2. 5G technologie
3. eigen OS (tizen)
4. Eigen security laag (Knxox)
5. Gitantisch eco-systeem (zie boven)
6. Eigen betaalsysteem

Bixby is cloud-based en is self-learning. Bixy wordt dus steeds slimmer naarmate je het vaker gebruikt.
Omdat het Cloud based is het je altijd dezelfde assistent. Of je nu je Samsung TV, je Samsung smartphone, je Samsung koelkast, je Samsung IOT appartaat, je Samsung smartwatch, je Samsung beveiliging thuis, je Samsung geluidsapparatuur (Harman) of je (Samsung/Harman conncected) auto wilt bedienen. Bixy weet exact niet alleen de context van wat je wil maar ook tegen welk device je zit te praten.

Daarnaast maakt Samsung zelf Applicatie Processoren, geheugenchips, opslag (SSD), beeldschermen (ook voor de automotive industry) en beschikt ze over geavanceerde technologie op het gebied van batterijen.

Er is niet 1 concurrent die ook maar enigzins in de buurt komt van wat Samsung allemaal ‘mee’ heeft om ‘Connected King’ te worden.

Inloggen