Spotify en andere streamingdiensten kunnen Siri gaan ondersteunen

06 juni 2019 1 Minuut 0 Reacties
siri-ios-9

Ontwikkelaars van populaire streamingdiensten kunnen ervoor kiezen stemassistent Siri te ondersteunen in iOS 13 en iPadOS. Daardoor zou je die diensten kunnen aansturen met je stem. Zo kan bijvoorbeeld mogelijk Spotify ook op de Apple Homepod verschijnen.

Siri verandert in iOS 13

Als je nu aan Siri op een iPhone of iPad vraagt of ze een bepaald nummer op Spotify wil afspelen, dan krijg je de reactie dat dit niet mogelijk is. Maar in de toekomst kan dit veranderen. Apple heeft namelijk laten weten dat Sirikit wordt geopend voor externe ontwikkelaars van apps die muziek, podcasts, audiobooks en radio streamen. Deze verandering wordt doorgevoerd met de release van iOS 13 en iPadOS. Daardoor is het mogelijk dat je andere muziekstreamingdiensten met je stem kunt bedienen via de populaire stemassistent.

Het is echter aan de ontwikkelaars van deze apps – zoals Spotify, Amazon Music, Google Play Music, Tidal en nog veel meer – de ondersteuning in de bouwen. Vooralsnog is het niet duidelijk welke developers voornemens zijn dit te doen. Mocht dit toch gaan gebeuren, dan wordt het straks waarschijnlijk ook mogelijk een dienst als Spotify te bedienen via de Apple Homepod, de slimme speaker van het bedrijf uit Cupertino. Daarmee zou Apple ervoor kunnen zorgen dat het apparaat een stuk meer competitief gaat worden.

Reacties (0)