Somfy kondigt slim deurslot en TaHoma Switch aan

06 januari 2020 2 Minuten 2 Reacties
Somfy Door Keeper

Somfy kondigt tijdens CES 2020 twee nieuwe producten voor het slimme huis aan. Het bedrijf komt met de Door Keeper als slim deurslot en de TaHoma switch waarmee het smarthome bediend kan worden.

Somfy Door Keeper

De Somfy Door Keeper is een slim deurslot slot dat niet alleen de deuren optimaal beveiligt, maar ook toezicht houdt en waarschuwt bij trillingen die wijzen op een poging tot inbraak. Het apparaat laat dan een alarmsignaal klinken om indringers weg te jagen en brengt ook de eigenaar van de woning op de hoogte.

Met de Somfy Keys-app kun je op elk moment controleren of een deur geopend of gesloten is, en deze indien nodig op afstand vergrendelen. Ook krijg je automatisch een waarschuwing wanneer een deur niet goed gesloten is of openstaat. Verder kun je toegangscodes instellen voor bewoners en personen die je vertrouwt, zoals werknemers of vakantiegangers die het huis huren. Deze toepassingen richten zich in alle huizen voornamelijk op de voordeur, de meest gevoelige plaats om te beveiligen. Somfy Door Keeper integreert Somfy’s IntelliTAG- technologie, die in alarmsystemen van Somfy gebruikt wordt.

De Somfy Door Keeper zal in het tweede kwartaal van 2020 in Frankrijk en Duitsland verkrijgbaar zijn. Of en wanneer het slot naar Nederland en België komt is nog niet duidelijk.

Advertentie

TaHoma switch

Daarnaast komt Somfy met de TaHoma switch, een slimme bediening om woningen te centraliseren en te verbinden. Je kunt er volgens Somfy meer dan 300 toepassingen centraal mee bedienen, van de eigen merken van Somfy tot andere woonmerken en de voice assistants Google Assistant en Amazon Alexa. De switch beheert aspecten zoals verlichting en gordijnen, maar ook bewakingscamera’s en alarmsystemen, en het openen en sluiten van ramen en deuren.

De TaHoma switch kan met een stopcontact en een wifi-verbinding overal in huis geplaatst worden. Via de TaHoma app kun je twee van de drie controleknoppen aan de dagelijkse routine aanpassen – bijvoorbeeld door de ene knop in te stellen op ‘huis verlaten’ en de andere op ‘thuiskomen’. De smarthome-instellingen kunnen overeenkomstig worden aangepast.

De Somfy TaHoma switch zal vanaf de herfst van 2020 in Europa verkrijgbaar. Een prijs is nog niet bekendgemaakt.

Reacties (2)