Smarthomehub Homey vanaf aanstaande zaterdag te koop in Nederland

16 november 2016 1 Minuut 3 Reacties
athom-homey

De Homey van Athom, een smarthomehub die met de stem aan te sturen is, is vanaf aanstaande zaterdag te koop in Nederland. De accessoire voor in de smarthome is vanaf die dag te koop bij een aantal grote (online) winkelketens in Nederland voor 299 euro.

Homey van Athom

De makers van de Homey hebben aangekondigd dat de accessoire voor in de smarthome vanaf aanstaande zaterdag te koop is in Nederland. Je treft het apparaat dan aan in de schappen van een aantal grote (online) winkelketens. Het apparaat kan een centrale rol vervullen in het huis van de toekomst (dat steeds meer richting vandaag gaat), door gebruikers de mogelijkheid te geven apparaten in huis aan te sturen met stemcommando’s. Twee jaar geleden stond het apparaatje nog op Kickstarter. Niet lang daarna volgde er een flinke investeringsronde.

Dit jaar zijn de leveringen begonnen aan de klanten die het project hebben gesteund op Kickstarter. Athom geeft aan dat ook de mensen die de Homey vooruitbesteld hebben, al het product in gebruik hebben genomen. Het zou gaan om duizenden exemplaren. Ondertussen blijven de makers werken aan ondersteuning voor meerdere apparaten in huis. Ook liggen er nieuwe functionaliteiten op het gebied van muziek in het verschiet. Voordat het apparaat in andere landen verkrijgbaar zal zijn, wil het bedrijf zich eerst storten op de Nederlandse markt.

Reacties (3)