Smappee Plus is afgestemd op hernieuwbare energie en complexe thuisvoorzieningen

20 juni 2017 2 Minuten 0 Reacties
Smappee-Plus-1

De nieuwe Smappee Plus monitort alle elektrische installaties, zonnepanelen en complexe voorzieningen zoals warmtepompen en elektrische voertuigen, zodat je op elk moment een gedetailleerd overzicht krijgt van de hoeveelheid geproduceerde energie en het verbruik per apparaat.

De nieuwste telg van de Smappee-familie wordt uitsluitend verkocht via professionele leveranciers.

Smappee Plus

Smappee Plus is volgens het bedrijf zelf de meest geavanceerde energiemonitor op de markt. Het product moet dan ook de ideale oplossing zijn voor de consument die een slimme woning voor vandaag en morgen wil. Smappee Plus biedt heel wat functies en features, door onder meer het energieverbruik in real time te monitoren. Het apparaat combineert namelijk de NILM-technologie (Non-Intrusive Load-Monitoring) met een zogenaamde submetering via klemmen. Dankzij die klemmen herkent de monitor ook voorzieningen die vroeger moeilijk te detecteren waren, zoals apparaten met een variabele output (warmtepompen en aircosystemen) of apparaten met een vergelijkbaar verbruikspatroon.

Met de Smappee Comfort Plugs kun je apparaten ook op afstand aan- of uitschakelen. En omdat Smappee Plus compatibel is met heel wat Internet of Things platformen, zoals Amazon Echo, IFTTT en Stringify, zijn de mogelijkheden eindeloos. Zo kun je ervoor zorgen dat het licht aan gaat als je de garagepoort opent, of dat de tv wordt uitgeschakeld wanneer je het huis verlaat. Er is bovendien de mogelijkheid om apparaten te groeperen. Zo kun je bijvoorbeeld alle lampen in de woning onderbrengen in één categorie, om een beter beeld te krijgen van het totale energieverbruik voor verlichting.

Advertentie

Warmtepompen zijn tegenwoordig populair, maar kunnen ook een ernstig geval van sticker shock veroorzaken bij een eerste blik op het totale prijskaartje. Warmtepompen verbruiken namelijk veel elektriciteit in bepaalde omstandigheden, maar het is erg moeilijk om na te gaan wanneer en in welke mate. Dankzij submetering kan de consument dit verbruik in real time volgen en ingrijpen wanneer nodig. Daarnaast winnen ook elektrische voertuigen aan populariteit. Ze worden vaak gekocht met het oog op een belastingvoordeel, maar het is haast onmogelijk om te berekenen hoeveel het opladen van de batterij precies kost. Dankzij Smappee Plus kunnen eigenaars van een elektrische auto nu ook het energieverbruik van hun voertuig optimaliseren.

Smappee Plus wordt uitsluitend verkocht via professionele leveranciers. Het apparaat heeft een adviesverkoopprijs van 496 euro excl. btw en is uitsluitend verkrijgbaar bij professionele leveranciers. De energiemonitor kan snel (in minder dan een uur) en eenvoudig worden geïnstalleerd door de leverancier, zonder breekwerk.

Reacties (0)