Slimme camera’s van Netatmo kunnen nu met elkaar communiceren

02 juni 2022 1 Minuut 0 Reacties
Netatmo

Fabrikant Netatmo kondigt vandaag een nieuwe functie aan voor de slimme beveiligingsproducten van het bedrijf. Ze kunnen vanaf nu onderling communiceren.

De slimme producten van Netatmo op het gebied van de beveiliging van het huis zijn vandaag een stukje slimmer geworden. De Slimme Binnencamera, Slimme Deur- en Raamsensoren en de Slimme Buitencamera met sirene kunnen vanaf nu onderling communiceren. Ziet bijvoorbeeld de buitencamera een verdacht persoon, dan kun je er nu voor kiezen om niet alleen de sirene buiten, maar ook binnen direct af te laten gaan. Dit geldt ook voor de deur- en raamsensoren die werken met de slimme sirene. Niet alleen deze sirene kan dan gaan loeien, maar ook de sirenes op de camera’s.

Volgens Netatmo ontvangen gebruikers via de Netatmo Home + Security-app een notificatie op de smartphone. De gebruiker kan zelf ook op dat moment kiezen of het alarm af moet gaan. Dit kun je echter ook automatiseren waarbij je kunt aangeven welke sirenes allemaal gaan loeien. De nieuwe update moet vanaf vandaag uitrollen en zorgt ervoor dat de producten van het Franse bedrijf weer een stukje slimmer zijn geworden.

Geen abonnement nodig bij Netatmo

De slimme producten van Netatmo vereisen geen abonnement, dus als je het koopt ben je altijd direct klaar en heb je alle functies tot je beschikking. Video’s kunnen lokaal worden opgeslagen en de Binnen- en Buitencamera zijn compatibel met Apple HomeKit, Amazon Alexa en Google Assistant.

9.0
netatmo-smarte-alarmanlage-mit-kamera

Beoordeling
Netatmo Smart Alarm

Pluspunten
  • Geen abonnement nodig
  • Uitstekende gezichtsherkenning
  • Eenmaal ingesteld geen omkijken meer naar
  • Overzichtelijke app
  • Smarthome-integratie
Minpunten
  • Geen tweewegcommunicatie
  • Lokale opslag niet veilig genoeg
  • Deur- en raamsensoren niet gevoelig genoeg voor trillingen
  • Plaatsing camera is te beperkt

Beoordeling Netatmo Smart Alarm

Het Netatmo Smart Alarm is een uitstekend product, mits je de koppeling met Dropbox of een ftp-server maakt. Voor een relatief betaalbare prijs haal je een goed alarmsysteem in huis zonder dat je een duur abonnement hoeft af te sluiten. De camera is de zwakke broeder van het geheel, met name door de stekker in het stopcontact, maar dit kun je tegengaan door ook te kiezen voor opslag van de beelden in een gratis Dropbox-account. De app is zeer gebruiksvriendelijk en intuïtief, waardoor iedereen snel van start kan gaan met het Netatmo Smart Alarm.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Netatmo Smart Alarm

Reacties (0)