Slim douchen met de Livin Shower

26 januari 2018 1 Minuut 0 Reacties
livin shower

Op Kickstarter kun je nu de Livin Shower ondersteunen. Dit slimme douchesysteem werkt via een app en via stembediening met Amazon Alexa en Google Assistant en kan tien profielen opslaan met de gewenste temperatuur.

Een smart home gaat verder dan slimme verlichting en slimme speakers in huis plaatsen. Ook voor de badkamer zijn er innovatieve apparaten verkrijgbaar. Kohler is actief met het DTV+ douchesysteem en daar komt binnenkort een betaalbaar alternatief voor genaamd Livin Shower.

De Livin Shower is een smart douchesysteem dat te bedienen is via een app, maar ook via Google Assistant en Amazon Alexa. Vooraf kun je de temperatuur instellen, waarna het douchesysteem gaat verwarmen. Vervolgens kun je met één druk op de knop de douche starten op de gewenste temperatuur.

Je kunt tot tien verschillende profielen instellen en vervolgens via stembediening ‘Alexa, start Tom’s shower’ direct het gewenste profiel starten. Doordat het douchesysteem een start- en stopknop heeft kun je tijdens het inzepen de douche gemakkelijk even uitzetten. Of je dit doet is een tweede natuurlijk, maar een ouderwetse douche zet je niet even snel uit met de draaiknoppen. En zet je deze weer aan, dan moet het eerst weer op de gewenste temperatuur komen. De Livin Shower heeft dat probleem niet. Druk op stop om shampoo in je haar te doen en vervolgens op start om direct op de gewenste temperatuur verder te gaan. Zo kun je veel water besparen.

Statistieken bekijken en muziek afspelen met de Livin Shower

Na afloop kun je informatie inzien over de zojuist genomen douche, zoals de tijd, het waterverbruik en de gemiddelde temperatuur. Het douchesysteem beschikt over een display en je kunt tevens muziek afspelen tijdens het douchen. Volgens de makers is het geheel binnen 15 minuten te installeren. Je vindt de Livin Shower op Kickstarter en je kunt het project ondersteunen voor 299 dollar. Je ontvangt de slimme douche dan naar verwachting in oktober. De uiteindelijke prijs is 599 dollar, dus snelle ondersteuners kunnen flink besparen op de verkoopprijs.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)