Aqualisa introduceert slimme mengkraan voor de badkamer

23 februari 2021 2 Minuten 2 Reacties
Aqualisa Quartz

Het Britse Aqualisa breidt zijn assortiment uit naar Nederland en België. De slimme mengkraan zorgt voor duurzamer douchen.

Aqualisa lanceert de nieuwe Smart Quartz Collectie in de Benelux. Het komt met een slimme mengkraan om de badkamer slimmer te maken. De kraan moet makkelijk installeerbaar zijn, maar is wel ontwikkeld door en voor installateurs.

Aqualisa Smart Quartz

De Aqualisa Smart Quartz mengkraan heeft een bijzonder design en helpt om water duurzamer te gebruiken. Zo heeft de kraan een E-Ecomode, maar ook een self cleaning-functie en een timer om te zorgen dat je niet te lang onder de douche staat. Er is ruimte voor meerdere profielen, waarmee elk gezinslid een eigen doucheprofiel kan aanmaken.

Een tiener blijft door de timer niet te lang in de douche, terwijl een klein kind juist veilig kan douchen door in het profiel een limiet te zetten op de temperatuur. Je kunt zelfs een Aqualisa-mengkraan installeren bij bijvoorbeeld oudere mensen en zo in de app zien of ze wel douchen. Voor mensen die precies willen weten wat elke douchebeurt kost is er een financieel plaatje te zien van wat de kosten zijn per douchebeurt per persoon.

Advertentie

Hey Google, zet mijn douche aan

De elektronische mengkraan bevat Wi-Fi, een app en spraakbesturing. De Aqualisa Quartz Collection is de eerste op de markt met stemactivatie. Hierdoor kan hij samenwerken met Amazon Alexa en Google Nest. “Hey Google, zet mijn douche aan” werkt dus straks. Aqualisa Head of International Development, Zoe Nguyen: “Deze innoverende stap is slechts een nieuwe stap in onze mindset om telkens met vernieuwende technologieën te komen. Elektronische mengkraantechnologie bestaat al sinds 2001, wij waren de eerste fabrikant die hiermee op de markt zijn gekomen en wij denken dat landen zoals België en Nederland er nu klaar voor zijn. Zeker omdat woningen kleiner worden gebouwd en alles slimmer zal worden.”

Er zit een elektronisch mechanisme in de kraan genaamd SmartValve, dat binnen een perimeter van 10 meter kan worden geïnstalleerd. Dat kan ook in het plafond of in een kast. In tegenstelling tot een klassiek thermostatisch ventiel mengt het ventiel van de SmartValve™ het water elektronisch. Er gaat slechts één leiding naar de hand- of regendouche. Indien er meerdere uitgangen zijn, is er een omsteller beschikbaar. Dit betekent volgens Aqualisa een enorme kostenverlaging in accessoires en installatie-uren voor de badkamer.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Louis H

Louis H
23 februari 2021 om 11:09

Volgens mij zijn jullie een jaar in de war.
De video stamt uit 2020 maart.
Gegroet,
Louis

Inloggen
Martijn Chel

Martijn Chel
23 februari 2021 om 11:27

Volgens mij niet, aangezien het hier nu pas geïntroduceerd wordt.

Inloggen