Kohler plaatst slimme Alexa-speaker in douchekop

06 januari 2020 1 Minuut 0 Reacties
kohler-alexa-speaker-ces-2020

Kohler kondigt tijdens CES 2020 een douchekop aan met ingebouwde Alexa-speaker. Zo hoef je dus niet meer vanuit de badkamer te schreeuwen om iets voor elkaar te krijgen. Zo kun je tijdens het douchen naar je favoriete muziek of podcasts luisteren en natuurlijk andere apparaten aansturen.

Kohler-douchekop met Alexa-speaker aan boord

Hoewel het product redelijk over-the-top lijkt (en toegegeven, dat is ook gewoon zo), is het wel mooi ontworpen. De Kohler Moxie Showerhead zelf is een ring waar het water uitkomt, terwijl de Alexa-speaker het conische object is dat er netjes kunt inschuiven. De speaker wordt magnetisch vastgehouden en kun je opladen met een meegeleverd draadloos dock.

De simpele bluetoothversie van de speaker kost 99 dollar, terwijl de versie met Amazon Alexa aan boord 159 dollar kost. De douchekop zelf kost je 70 dollar. De bluetoothversie gaat ongeveer zes tot zeven uur mee op een volle accu, terwijl de Alexa-variant elke vijf uur opgeladen dient te worden. Uiteraard zijn de speakers waterdicht en hebben ze een ip67-certificaat om dat te bewijzen. Beide speakers moeten ergens in 2020 gaan uitkomen, maar onduidelijk is nog wanneer dit gebeurt. Ook weten we nog niet of ze naar Europa komen.

Verder heeft Kohler nog een Veder-spiegel met Alexa aan boord gepresenteerd, evenals de verwarmde toiletbril PureWarmth (met zijn eigen app, want waarom niet) en een geüpdatete versie van zijn Numi-toilet. De eerste versie, eveneens voorzien van Alexa, werd vorig jaar gepresenteerd.

Voor meer nieuws vanuit Las Vegas en over de CES-beurs die nu plaatsvindt, kun je terecht in ons nieuwsarchief.

Reacties (0)