Slim Bluetooth-netwerk zet alle lampen in huis aan of uit

15 januari 2016 1 Minuut 0 Reacties
bluetooth-netwerk

De organisatie achter Bluetooth werkt aan een oplossing waarmee je alle lampen in huis kunt aan- en uitzetten, door één apparaat te bedienen. De Special Interest Group (SIG) werkt al langer aan een slim Bluetooth-netwerk, met een verlengd bereik.

Bedien de lampen in huis met Bluetooth

De Bluetooth SIG (Special Interest Group) werkt aan een nieuwe versie van Bluetooth. Deze is niet alleen energiezuiniger voor mobiele apparaten, maar heeft ook een verlengd bereik van ongeveer anderhalve kilometer (nu is dat maximaal tien meter). Chipmaker Cypress, uit Californië, is met die techniek aan de slag gegaan en presenteerde op CES 2016 een slim Bluetooth-netwerk van lampen. De gebruiker is in staat om met één apparaat in huis alle lampen uit of aan te zetten. In dit geval is dat een bewegingsgevoelige pad.

Met de nieuwe Bluetooth-technologie is het mogelijk om bijvoorbeeld vanaf je smartphone (of een ander, speciaal ontwikkeld apparaat) twintig tot dertig apparaten in huis te bedienen, zoals dat ook met WiFi kan. Het doel is dat alle apparaten in huis met elkaar moeten kunnen communiceren. Cypress geeft aan dat de techniek al ver gevorderd is en de eerste Bluetooth-netwerkproducten al in april in de Verenigde Staten op de markt kunnen komen. Check ook vooral de bovenstaande video om het Bluetooth-netwerk in actie te zien.

Reacties (0)