Shelly Motion gelanceerd: wifi-bewegingssensor met laag energieverbruik

11 februari 2021 1 Minuut 0 Reacties
Shelly Motion

Allterco heeft vandaag de Shelly Motion gelanceerd. Deze bewegingssensor op wifi heeft een zeer laag energieverbruik, waardoor het grote minpunt van andere wifi-bewegingssensoren hier niet van toepassing is.

We kennen allemaal de bewegingssensoren van winkelketens als Action. Het werkt in eerste instantie prima wanneer deze verbonden zijn met een slimme lamp, maar het energieverbruik is zeer hoog. Batterijen moet je hierdoor vaak vervangen in deze bewegingssensoren. De fabrikant probeert het energieverbruik te beperken door een zogenaamde time-out toe te passen, maar daardoor zit je vaker in het donker dan je eigenlijk zou willen.

De nieuwe Shelly Motion heeft daar iets op gevonden. Het maakt gebruik van Silicon Labs Wi-Fi-technologie, wat zorgt voor een zeer laag energieverbruik in combinatie met een snelle responstijd.

De Shelly Motion beschikt ook over de voordelen van wifi-producten. Je hebt geen externe hub nodig, maar kunt het direct aansluiten op je wifi-netwerk. Deze bewegingssensor ondersteunt Amazon Alexa, Home Assistant, SmartThings en diverse andere platformen voor een brede integratie. De bewegingssensor beschikt over een oplaadbare batterij met een capaciteit van 6.500 mAh. Volgens de fabrikant hoef je dit model, in combinatie met de Wi-Fi-technologie van Silicon Labs, hierdoor maar één keer per jaar op te laden. Er zijn verder geen time-outs toegevoegd. De sensor staat 24/7 paraat en moet binnen 200 ms reageren. De Shelly Motion is makkelijk te koppelen aan andere slimme producten en kan dus snel een slimme lamp in een bepaalde ruimte inschakelen.

Advertentie

Je kunt de gevoeligheid van de Shelly Motion instellen in 256 verschillende niveaus en ook is er ‘tamper detection’ aanwezig. Je krijgt onmiddellijk een notificatie als iemand aan deze bewegingssensor loopt te rommelen.

Prijs en beschikbaarheid

De Shelly Motion is per direct beschikbaar op de website van Shelly. De verkoopadviesprijs is 33,25 euro.

Reacties (0)