Samsung werkt mogelijk aan Amazon Echo-rivaal met Bixby

10 mei 2017 2 Minuten 0 Reacties
Bixby

Samsung lijkt een eigen slimme speaker in ontwikkeling te hebben, die werkt met slimme assistent Bixby.

Samsung heeft een patent aangevraagd, dat erop lijkt te wijzen dat het werkt aan een concurrent voor de Amazon Echo. Het Zuid-Koreaanse bedrijf ontwikkelt volgens Patently Apple een apparaat voor digitale assistent Bixby. Daarmee betreedt het een erg populaire markt voor grote techbedrijven. Steeds meer daarvan hebben slimme speakers in ontwikkeling.

Bixby: Echo-concurrent

De patentaanvraag, zoals hieronder te zien, toont hoe het apparaat van Samsung er wellicht uit komt te zien. Het gaat om een display dat op een soort driepoot gemonteerd wordt. Daarmee geeft Samsung zijn eigen draai aan een ‘slimme speaker’, waarvan steeds meer grote techbedrijven er een op de markt hebben.

De slimme speakers dienen als aanvulling op de digitale assistenten van de bedrijven. Zo heeft Amazon zijn Echo-speakers, waarvan het eerder deze week een variant met display onthulde. Ook Microsoft heeft een dergelijk apparaat in de maak, met assistent Cortana, en Apple bouwt een speaker voor Siri.

Advertentie

Digitale assistent

Samsung loopt enigszins achter op de concurrentie. Het bedrijf werkt hard aan het ecosysteem dat nodig is voor de release van een slimme speaker, waarvan de bouw van een digitale assistent de belangrijkste stap is. TechRadar merkte al op dat Samsung nog veel moet doen met Bixby, aangezien het bedrijf bijvoorbeeld op dit moment enkel een Koreaanse variant heeft.

Bixby staat op de Samsung Galaxy S8-apparaten en heeft een beperkt aantal mogelijkheden. Toch heeft Samsung er grote plannen mee. Bixby moet centraal komen te staan in alle technologie van Samsung. Zo zouden naast smartphones en tablets ook wasmachines en koelkasten gekoppeld moeten worden aan de assistent. Op die manier hoopt het bedrijf natuurlijk op zoveel mogelijk gebieden klanten aan zich te binden. Maar aangezien de concurrentie op het vlak van digitale assistenten hard is en Samsung een stapje achter loopt op de rest, is het de vraag of het wel snel genoeg is hiermee.

Bron Patently Apple Via Techradar

Reacties (0)