Samsung stelt Bixby open voor third-party apps en ontwikkelaars

07 november 2018 1 Minuut 0 Reacties
Bixby Samsung

Samsung heeft tijdens de ontwikkelaarsconferentie bekendgemaakt dat Bixby wordt opengesteld voor third-party apps en ontwikkelaars. Dat betekent dat de stemassistent in de toekomst meer dingen voor elkaar kan krijgen dan nu het geval is.

Het systeem moet zo open worden dat ontwikkelaars alles voor elkaar moeten krijgen, is de belofte van Samsung.

Bixby wordt opengesteld

Samsung heeft bekendgemaakt dat stemassistent Bixby wordt opengesteld voor third-party apps en ontwikkelaars. Dat laat de fabrikant weten tijdens de Samsung Developers Conference. Niet alleen softwaremakers kunnen gebruikmaken van de mogelijkheden van de AI, ook hardwaremakers krijgen toegang tot die mogelijkheden. Momenteel is de assistent alleen beschikbaar op smartphones, televisies. koelkasten en meer van Samsung, maar in de toekomst kan de stemassistent dus ook opduiken op producten van andere merken.

Dan kan Bixby fungeren als een alternatief voor Amazon Alexa of Google Assistent. En anders is het natuurlijk goed nieuws voor de mensen die gebruikmaken van Samsung SmartThings en dus liever alles binnen één ecosysteem willen houden. Hoe de nieuwe implementatie precies zal gaan werken is nog niet precies bekend, maar Samsung belooft dat het een open systeem zal worden en dat ontwikkelaars moeten kunnen maken wat ze willen. Daarnaast gaat Bixby ook meerdere talen ondersteunen.

Reacties (0)