Samsung lanceert Bixby-speaker in tweede helft 2018

26 februari 2018 1 Minuut 0 Reacties
samsung-bixby

Vorig jaar werd voor het eerst bekend dat het Zuid-Koreaanse Samsung werkt aan een slimme speaker, voorzien van digitale assistent Bixby. Nu heeft Samsung bekendgemaakt dat de speaker in de tweede helft van dit jaar uitgebracht zal worden. Dat vertelde de CEO van de mobiele divisie van het bedrijf, DJ Koh, vlak na de presentatie van de Galaxy S9.

Bixby speaker

Vorig jaar presenteerde Samsung Bixby, zijn eigen digitale assistent, die tegelijk met de Galaxy S8 gelanceerd werd. Toen waren de functionaliteiten beperkt smartphones, maar de afgelopen maanden heeft het bedrijf regelmatig nieuwe producten gepresenteerd die laten zien dat de toekomst van Bixby buiten de smartphone ligt.

Het toekomstbeeld dat Samsung schetst van Bixby, is er een waarbij alle apparatuur met de assistent bestuurd kan worden. Denk aan ovens, televisies, de airconditioning, maar ook de wasmachine en televisie. De bedoeling is om al die apparatuur te verbinden middels een slimme speaker.

Tijdens een gesprek met The Wall Street Journal liet Koh weten dat die speaker er dus dit jaar nog komt. Een concrete releasedatum is er nog niet, maar de speaker moet het centrum van het ecosysteem worden. Dat Samsung daar snel mee wil komen is ook niet heel vreemd; zowel Amazon als Google hebben al langere tijd slimme speakers op de markt en staan derden toe hun software te integreren.

Reacties (0)