‘Samsung is toch niet geïnteresseerd in eigen slimme speaker’

19 juli 2017 1 Minuut 0 Reacties
samsung-logo

Nu claimt een bron te weten dat Samsung toch niet geïnteresseerd zou zijn in een eigen slimme speaker, ondanks de eerdere berichtgeving. De Wall Street Journal meldde eerder dat Samsung aan een eigen spraakgestuurde speaker met Bixby zou werken.

Toch geen slimme speaker van Samsung – gerucht

Uit nieuwe geruchten blijkt dat Samsung toch niet geïnteresseerd zou zijn in (en daarom niet aan het werk zou zijn aan) een eigen slimme speaker, die het wellicht zou kunnen opnemen tegen de Amazon Echo, Google Home en Apple HomePod. Dat ondanks eerdere berichtgeving, van de Wall Street Journal, waar bronnen die bekend zouden zijn met de situatie hebben verteld dat Samsung wel aan een dergelijke speaker zou werken. De speaker zou moeten worden geleverd met Bixby, de digitale spraakassistent van Samsung.

Samsung zou de markt voor slimme speakers niet als winstgevend zien, onder andere door de dominante positie van Amazon. De Echo heeft een marktaandeel van zeventig procent, terwijl Google ondertussen werkt aan een opmars en haar aandeel opeist. Ook is het zo dat de teams die zich met kunstmatige intelligentie bezighouden groter zouden zijn dan die van Samsung, die nog steeds moeite heeft met de Engelstalige versie van Bixby. Wel heeft Samsung al andere smarthomeproducten op de markt gebracht, maar die kunnen het gemis van zo’n speaker niet opvangen.

Reacties (0)