Robotstofzuiger Roomba S9+ en Braava Jet M6 aangekondigd

29 mei 2019 6 Minuten 0 Reacties
roomba-s9-plus-braava-jet-m6

iRobot heeft twee nieuwe schoonmaakrobots geïntroduceerd: de robotstofzuiger Roomba S9+ en de dweilrobot Braava Jet M6. Beide robots maken gebruik van Imprint Link-technologie, waardoor ze met elkaar kunnen communiceren om zo automatisch te stofzuigen en daarna te dweilen, zonder tussenkomst van de gebruiker.

Roomba S9+ leegt zijn eigen opvangbak

De Roomba S9+ met Clean Base Automatic Dirt Disposal heeft een 3d-sensor, een nieuw schoonmaaksysteem en PerfectEdge-technologie, bestaande uit dertig procent bredere, dubbele rubberen borstels en een speciaal ontworpen hoekborstel. Elke rubberen borstel heeft rubberen haren die continu in contact blijven met verschillende vloeroppervlakken: van harde vloeren tot en met tapijt, en zich zo nodig aanpassen en buigen om alles – van kleine stofdeeltjes tot en met haar en grove stukken vuil – op te zuigen.

Een speciaal ontworpen hoekborstel maakt gebruik van vijfhoekige armen om vuil en haren diep uit alle hoeken en langs de wanden naar het pad van de robotstofzuiger te vegen en op te zuigen.  Als de Roomba S9+ een tapijt of vloerkleed detecteert, zet de robot zijn Power Boost-technologie aan om de zuigkracht automatisch te verhogen en zo stof en vuil diep uit de tapijtvezels te trekken. Ook is er de gepatenteerde iAdapt 3.0-navigatie met vSlam-technologie, waarmee de robot efficiënt door het huis kan bewegen.

De nieuwe 3d-sensor van de Roomba S9+ scant continu de ruimte vlak voor de robot met een frequentie van 25 keer per seconde. Dankzij de Imprint Smart Mapping-technologie leert de stofzuiger de plattegrond van het huis kennen; zo kan er ook worden bepaald wanneer welke kamers schoongemaakt moeten worden. Via de iRobot Home-app of door op de Clean-knop te drukken, kan de robot worden ingepland om schoon te maken. Bovendien is er ondersteuning voor Alexa of Google Assistent.

De Roomba S9+-robot is tot slot uitgerust met een anti-allergenensysteem dat pollen en schimmels vangt en vasthoudt, zodat ze niet uit de robot en het Clean Base-oplaadstation ontsnappen. De robot bevat een efficiënt filter dat 99 procent van de schimmel-, pollen- en stofmijtallergenen opvangt. Zodra hij klaar is met schoonmaken, keert hij terug naar het Clean Base-oplaadstation om automatisch alle inhoud in een wegwerpzak te legen. Het Clean Base-oplaadstation kan tot dertig opvangbakken vol vuil opslaan.

De Roomba S9+ is een verbeterde versie van de eerder dit jaar geïntroduceerde Roomba i7+. Dat model beschikt ook over het Clean Base-oplaadstation en de Imprint Smart Mapping-technologie. Meer informatie over die features vind je in onze Roomba i7+ review. Het grote verschil zit hem dus in het nieuwe schoonmaaksysteem en opvallend genoeg kiest iRobot nu niet voor een rond design maar voor een halfrond design met rechthoekige voorzijde. Hierdoor zijn hoeken en plinten beter schoon te maken.

Braava Jet M6 kan grote ruimtes aan

De Braava Jet M6-dweilrobot zorgt voor frisse, schone vloeren door het hele huis. Je plaatst een reinigingspad naar keuze – voor nat dweilen of droog afnemen – en de robot neemt het werk over. Net zoals de Roomba S9+, maakt de dweilrobot gebruik van iAdapt 3.0-navigatie met vSlam-technologie en Imprint Smart Mapping om de plattegrond van het huis te leren kennen. Hierdoor heb je volledige controle over welke kamers worden schoongemaakt en wanneer, net zoals bij de robotstofzuiger.

De robot kan worden ingepland via de iRobot Home-app of door op de Clean-knop te drukken. Bovendien kun je via spraakbesturing een reiniging in gang zetten als de robot verbonden is met apparaten die Alexa of Google Assistent ondersteunen. De Braava Jet M6 werkt op harde vloeren, zoals hardhout, tegels en steen, en dankzij het gestroomlijnde design kan de robot in hoeken komen en langs de randen dweilen. Dankzij de navigatie volgt de robot een efficiënt patroon, terwijl hij meubels, tapijten en andere obstakels ontwijkt.

Wanneer de batterij van de robot leeg raakt nog voordat hij klaar is, laadt hij zichzelf automatisch op en gaat daarna verder gaan met schoonmaken totdat de taak is volbracht. In nat-dweilenmodus maken de precisiespray en het reinigingspad voor nat dweilen korte metten met kleverige vlekken, vuil en keukenvet. Je kunt de Hard Floor Cleaning Solution toevoegen voor een frisse geur. In droog-afnemenmodus maakt een speciale pad gebruik van elektrostatische krachten om vuil, stof en dierenharen mee te nemen.

Nadat de Braava Jet-dweilrobot klaar is met schoonmaken, hoef je vieze pads niet aan te raken. Plaats de robot boven een prullenbak en druk op de ‘eject’-knop om de pad weg te gooien. Je kunt Clean Map-verslagen bekijken in de app om te zien waar de dweilrobot al heeft schoongemaakt en om andere gegevens over de schoonmaaktaak te bekijken. Herbruikbare, wasbare natte en droge reinigingspads zijn apart verkrijgbaar. Bovendien is het zo dat beide producten met elkaar kunnen samenwerken.

Eerst stofzuigen, dan dweilen

Met de introductie van de Roomba S9+ en Braava Jet M6 onthult iRobot Imprint Link-technologie waarmee robots met elkaar kunnen communiceren en in opvolging van elkaar kunnen werken om de klus te klaren. Via Imprint Link-technologie werken de producten samen, door automatisch te stofzuigen en daarna te dweilen, zonder tussenkomst van de gebruiker.

Je kunt zo’n gecombineerde schoonmaak starten in de iRobot Home-app, waar je kunt selecteren of de robot specifieke kamers of hele verdiepingen moet schoonmaken. Het proces begint met de Roomba S9+, die de geselecteerde ruimte stofzuigt. Zodra die terug is bij zijn oplaadstation, verlaat de Braava Jet M6 zijn oplaadstation en begint met dweilen. Je ontvangt een melding zodra het stofzuigen en dweilen voltooid zijn. De Imprint Link-technologie werkt ook met de Roomba i7+-robotstofzuiger.

Prijs en beschikbaarheid

De Roomba S9+-robotstofzuiger met Clean Base Automatic Dirt Disposal zal verkrijgbaar zijn vanaf augustus 2019 voor een adviesprijs van 1.499 euro. Ook de Braava Jet M6 is verkrijgbaar vanaf augustus 2019 voor een adviesprijs van 699 euro.

Reacties (0)