Deze robots kunnen binnenkort onderdeel worden van je smart home

23 januari 2017 4 Minuten 0 Reacties
ASUS zenbo robot smart home

Een robot in huis halen leek niet zo lang geleden nog een situatie uit de verre toekomst maar het is een realiteit die steeds dichter bij komt. Niet enkel intelligente stofzuigers of andere toestellen maar volwaardige helpers in je huishouden of leuk gezelschap.

Lynx

De Lynx is een redelijk unieke robot omdat hij (of zij) is uitgerust met Amazon’s intelligente assistente Alexa. Zo kan het apparaat dus informatie opzoeken, muziek en video afspelen en intelligente toestellen in je huis bedienen. Online boodschappen doen (op Amazon) kan het apparaat dus ook. De ondersteuning voor Alexa in Nederland en België is helaas wel nog een groot struikelblok.

De robot kan ook gezichten herkennen en je aanspreken met je naam. Door de verschillende motors en draaipunten van het toestel is hij zeer flexibel en kan hij best wel een stukje dansen en kan hij je zelfs Yoga aanleren. Ook kan je hem gebruiken om te videochatten met iemand die thuis is vanaf eender waar met een internetverbinding.

Advertentie

LG Hub Robot

De LG Hub Robot is net als Lynx uitgerust met Amazon’s digitale assistente Alexa. Het apparaat kan gebruikt worden om informatie op te zoeken, muziek af te spelen en voornamelijk om je smart home producten te controleren. Een minpunt van de LG Hub is dat LG er voor heeft gekozen om een beperkte versie van Amazon’ assistente in te bouwen: je kan er enkel toestellen van LG mee besturen.

Als je bijvoorbeeld een intelligente koelkast van LG hebt kan hij je foto’s van de binnenkant van die koelkast laten zien. Je kan hem ook uitbreiden met mini LG Hubs in andere kamers die vervolgens kunnen samenwerken.

Asus Zenbo

De Zenbo van Asus is een kleine robot die door je huis rondrijdt op wieltjes, met een klein 6,8-inch touchscreen wat moet gelden als aangezicht. Het apparaat kan dienen als een camera, gebruikt worden om te videochatten, je agenda en afspraken bijhouden en je op tijd herinneren aan to-do’s.

Zenbo kan ook met heel wat andere zaken helpen zoals het voorlezen van recepten en het opzoeken van informatie. Een van de interessantste functies is de mogelijkheid om met Zenbo je smarthome producten te controleren, thuis of van op een afstand. Het apparaat zal dit jaar in de Verenigde Staten beschikbaar zijn voor 620 dollar, informatie voor Europa is nog niet beschikbaar.

Pepper

Pepper is een humanoid, wat betekent dat hij heel wat menselijke eigenschappen heeft zoals een paar armen en handen. Het apparaat is zo’n 1 meter 20 hoog en kan rondrijden op wieltjes. De robot is ook zeer expressief wanneer hij praat en lijkt ook verschillende emoties te bezitten.

Wanneer het toestel juist voor consumenten beschikbaar is is niet duidelijk, maar binnen verschillende bedrijven wordt hij wel al gebruikt. In een Belgisch ziekenhuis rijdt hij namelijk al rond om bezoekers te ontvangen en naar een bepaalde kamer of dienst te leiden.

Leka

Leka is niet bedoeld als assistent maar als intelligent speelgoed voor kinderen met autisme. Het apparaat kan, volgens de ontwikkelaars, kinderen aanspreken en verschillende zaken aanleren. Ook kan het dienen om kinderen gerust te stellen en kan Leka gebruikt worden in therapie. Leka is een project op IndieGoGo en behaalde zijn doel al voor 150%.

Advertentie

Kuri

Kuri is ontwikkeld om te helpen in het huishouden en hij (of zij) kan gezichten herkennen en in je hele huis navigeren (al lukken niveauverschillen niet). De robot kan niet praten maar heeft wel verschillende eigenschappen die hem of haar in staat stellen om emoties te uiten. Kuri dient voornamelijk om smarthome producten te besturen. Het apparaat zal rond de feestdagen van 2017 beschikbaar zijn en is al te bestellen voor $699.

Meer lezen?

Wil je meer lezen over de mogelijkheden van het smart home en slimme producten voor in je smart home? Neem dan ons uitgebreide archief met tips en adviezen eens door. Ook kun je het dagelijkse nieuws in de gaten houden en vragen stellen, zodat we je wellicht verder kunnen helpen.

Reacties (0)