Review: Philips Hue Adore badkamerlamp: de mooiste van het land?

24 juli 2022 7 Minuten 0 Reacties
Philips Hue Adore

Philips Hue kennen we van lampen, maar wist je dat er ook een spiegel is? We kijken of deze spiegellamp de moeite waard is.

Philips Hue kennen we vooral van lampen voor de woonkamer en de tuin, maar het heeft ook licht voor in de badkamer. De serie voor de badkamer bestaat uit een flinke reeks plafonnières, maar er is ook een speciale lamp voor bij de wastafel beschikbaar: de spiegellamp Philips Hue Adore. Maakt hij zijn naam waar?

Dit is de Philips Hue Adore

Wil je gewoon een klein spiegeltje met lampje om je make-up te doen, dan is dit niet de lamp voor jou. Het is namelijk nogal een flink ding dat bovendien aanzienlijk minder makkelijk te installeren is dan de meeste Philips Hue-apparatuur. Je laadt deze spiegellamp ook niet op: hij moet op je interne stroom worden aangesloten. Daarover later meer.

De Philips Hue Adore is een flink apparaat. Met een doorsnede van 56 centimeter heb je zowel genoeg spiegel als genoeg lamp. De spiegel is een rondvormige spiegel in het midden, met daarachter de lamp die alleen in wittinten schijnt. Je kunt de kleurtemperatuur aanpassen van heel koel en blauw wit licht naar warm geel wit licht: 5000, 2200K (zonsonder-/opgang), 2400K (extra warmwit), 2500K (extra warmwit), 2700K (warmwit), 2800K (warmwit), 2900K (warmwit), 3000K (wit/warmwit), 3100K (wit), 3200K (wit), 3450K (koelwit), 4000K (koel helderwit), 5500K (daglicht wit), 6500K (daglicht wit).

Dat is belangrijk, want voor het opdoen van make-up is heel wit licht goed om de kleurverschillen goed te zien, terwijl je ‘s avonds bij het tandenpoetsen waarschijnlijk liever kiest voor iets geler licht om je ogen vast rust te geven voor het slapengaan. Maak je graag spiegelselfies, dan maken die verschillende kleuren licht ook een wereld van verschil. De maximum hoeveelheid licht is 2250 lumen, dus je kunt wat dat betreft veel van deze spiegellamp verwachten.

Installatie

De lamp komt binnen als een soort schaal waarop je zelf de spiegel nog monteert. Dat gedeelte is niet zo ingewikkeld, maar qua installatie is deze lamp wel een uitdaging. Dat komt omdat je hem direct op de elektriciteit binnen je huis moet installeren. Dat betekent dat je in je badkamertegels op de juiste plekken gaten moet hebben om de spiegellamp op te kunnen hangen. De stroomkabels moeten precies uit je muur komen op de plek waar de lamp moet hangen, want de achterkant is plat, zonder kanaal en heeft precies in het midden een gat voor de kabels.

Uiteraard kun je hem ook op een andere plek in huis hangen, maar sowieso heeft de installatie dus wel wat voeten in aarde. Het is ergens jammer dat Philips niet voor een oplaadbaar exemplaar heeft gekozen, want dan was alleen een schroef of haakje in de muur al genoeg geweest. Nu is de kans groot dat je er toch het een en ander voor moet veranderen en kun je de spiegel niet binnen twee minuten hebben hangen.

Het is geen ramp, maar het is niet wat je van de installatie van een Philips Hue-product zou verwachten. Geen stroomkabel, maar een kroonsteen. Om hem te installeren moet je dus eerst de kap openschroeven met een kruiskopschroevendraaier en dan nog eens de koperen draden in de kroonsteen steken en deze aandraaien met een 2,5mm platkopschroevendraaier. Ook mist de hardware om de lamp aan de muur op te hangen, waardoor de installatie een grotere uitdaging is dan je waarschijnlijk verwacht.

Werkt goed met de app

Heb je de fysieke installatie echter eenmaal voltooid, dan merk je dat je wel met een Philips Hue-product te maken hebt. In de app is de spiegellamp zo gevonden en kun je meteen de helderheid van het licht instellen. Dit product is overigens zo nieuw, dat hij nog geen eigen icoontje heeft, maar dat hindert de installatie niet. Het verschil tussen hard wit licht en sfeervol warm is enorm goed, inclusief alle schakeringen daar tussenin.

Philips Hue App

Zo kun je om jezelf ‘s ochtends even goed wakker te maken met fel licht beginnen, maar als je er voor het uitgaan goed uitziet en je een zwoele foto wil maken het licht juist wat geler zetten. Kleurtjes zijn er niet, maar die zouden waarschijnlijk weinig worden gebruikt bij een badkamerlamp als deze. Plus, wie er graag uitziet als een smurf of Shrek die kan op social media genoeg filters vinden.

Philips Hue app

Schakelaar bijgeleverd

Wel is er nog een logistiek probleempje met deze lamp. Als Adore je enige verlichting is in de badkamer, dan is dat geen probleem. Er wordt een Philips Hue-schakelaar bijgeleverd en die zou je kunnen gebruiken om de lamp aan en uit te zetten, waardoor je het gewone lichtknopje in de badkamer niet meer nodig hebt. Ook kun je uiteraard de app gebruiken of een tijdsklok inschakelen om de spiegellamp aan en uit te zetten. Echter wordt het een probleem wanneer je bijvoorbeeld ook nog een gewone plafondlamp hebt.

Dan ben je genoodzaakt nog steeds je oude lichtknop te gebruiken, wat niet zo lekker werkt met je Hue, omdat je dan alsnog apart na het omzetten van het knopje iets in de app moet doen om je Hue aan te sturen. De enige manier om dit op te lossen, dat is om ook een Philips Hue-lamp als plaffonière aan te schaffen. Dan is je hele badkamerverlichting slim, want een domme lamp combineren met een slimme lamp zorgt ervoor dat je uiteindelijk alsnog op de ‘domme’ oude manier moet werken, voordat je weer slim aan de slag kunt.

Geen Hue-bridge nodig

Een voordeel aan de lamp is dat deze geen Hue-bridge nodig heeft om te kunnen werken. Je hebt met de bridge wel meer opties om meer lampen toe te voegen, maar het is dus niet per se nodig om dat apparaatje ook in huis te hebben. Dat maakt Adore een aanzienlijk meer toegankelijk apparaat. De bridge zorgt er ook voor dat je de lampen kunt aansturen met spraakassistenten zoals Alexa, Google Assistent en Siri. 

Conclusie

Spiegeltje spiegeltje aan de wand, is Philips Hue Adore de mooiste van het land? In principe wel. Het is een goede spiegel van een goede grootte en de lamp doet zijn werk fantastisch. Philips Hue Adore heeft een enorm professionele uitstraling en het apparaat is heel handig in gebruik. Hij past precies in de Hue-lijn en in de app doet hij vrolijk mee met de rest. De kwaliteit van de spiegel is goed, de lichtkwaliteit is fantastisch en het ronde design zorgt ervoor dat deze lampspiegel past in veel verschillende interieurstijlen. Er hangt wel een prijskaartje aan dit alles, want hij heeft een adviesprijs van 269 euro. Bovendien moet je om de mooiste van het land te kunnen gebruiken wel door een paar hoepels springen.

8.0
Philips Hue Adore Packshot

Beoordeling
Philips Hue Adore

Pluspunten
  • Veel keuzes in licht
  • Een tijdloos design
  • Geen bridge nodig
  • Lichtschakelaar bijgeleverd
Minpunten
  • Veel gedoe om te installeren
  • Moet op een specifieke plek hangen
  • Combinatie met een 'domme' lamp is niet geweldig
  • Flink prijskaartje
 

Beoordeling Philips Hue Adore

Spiegeltje spiegeltje aan de wand, is Philips Hue Adore de mooiste van het land? In principe wel. Het is een goede spiegel van een goede grootte en de lamp doet zijn werk fantastisch. Philips Hue Adore heeft een enorm professionele uitstraling en het apparaat is heel handig in gebruik. Hij past precies in de Hue-lijn en in de app doet hij vrolijk mee met de rest. De kwaliteit van de spiegel is goed, de lichtkwaliteit is fantastisch en het ronde design zorgt ervoor dat deze lampspiegel past in veel verschillende interieurstijlen. Er hangt wel een prijskaartje aan dit alles, want hij heeft een adviesprijs van 269 euro. Bovendien moet je om de mooiste van het land te kunnen gebruiken wel door een paar hoepels springen.

Prijsvergelijker Philips Hue Adore

Reacties (0)