Originele Apple HomePod krijgt een Dolby Atmos update

14 oktober 2020 2 Minuten 0 Reacties
HomePod

Binnenkort moet er een update voor de originele Apple HomePod verschijnen die ondersteuning voor Dolby Atmos gaat brengen in combinatie met Apple TV 4k.

Gisteravond werd tijdens het Apple Event ‘Hi, Speed’ de nieuwe HomePod Mini aangekondigd. Het bedrijf is de originele HomePod echter niet vergeten, want binnenkort krijgt de slimme speaker een aantal nieuwe functies.

Via een firmware update krijgt de Apple HomePod binnenkort een aantal nieuwe functies. Als onderdeel van Apple’s nieuwe ‘Home Theater with Apple 4K’ kun je straks de slimme speaker gebruiken om je home cinema-ervaring een upgrade te geven met virtual 2.1, 5.1, 7.1 en Dolby Atmos. Er is echter wel een grote maar in het verhaal, want het werkt alleen maar als je content kijkt via Apple TV 4k. Je kunt dus niet gewoon maar je HomePod op je televisie aansluiten.

Een groot probleem hoeft dat echter niet te zijn, want Apple TV biedt ondersteuning voor een groot aantal streamingdiensten, waaronder Netflix, Amazon Prime en Disney+. Uiteraard heb je wel meerdere van deze speakers nodig om er echt optimaal van te kunnen genieten. Heb je slechts één HomePod? Dan doe je er volgens Apple slim aan om deze in het midden voor je televisie te plaatsen om als centre channel speaker te dienen. Heb je twee Apple HomePods? Dan is het juist verstandig om deze aan beide kanten van je televisie te plaatsen. De originele HomePod is nooit officieel in Nederland verschenen. Je kunt de slimme speaker echter wel importeren en naar ons land halen.

Advertentie

Update binnen enkele weken

Website The Ambient heeft gesproken met Apple. Je kunt dus meerdere speakers van Apple gebruiken in een multiroom-opstelling. Helaas werken de HomePod Mini en de originele HomePod niet met elkaar in een stereo-opstelling. Daarvoor heb je twee dezelfde modellen nodig. De update voor de Apple HomePod moet binnen enkele weken verschijnen. De update komt niet voor de kleinere HomePod Mini. Het kleinere model is niet geschikt voor de upgrade en zal dus ook nooit ondersteuning krijgen voor Dolby Atmos.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)