Nieuwe wifi-lampen van Innr hebben geen bridge nodig voor verbinding

19 oktober 2020 1 Minuut 0 Reacties
Innr WRB 765-2 witte leds

Innr heeft nieuwe lampen aangekondigd. De lampen zijn niet gebaseerd op het Zigbee-platform, waardoor geen bridge nodig is om te verbinden. Daarmee zijn het volgens Innr goede instapmodellen voor ruimtes waar weinig verlichting nodig is.

Simpele wifi-lampen met slimme functies

Het aanbod zal in eerste instantie uit slechts twee modellen bestaan. Het gaat om een model dat enkel wit licht kan tonen en een RGB-versie die maar liefst 16 miljoen kleuren aankan. Beide modellen hebben een grote fitting (E27) en zijn bedoeld voor de vervanging van gloeilampen binnenshuis. Ze kunnen worden bestuurd via een wifi-verbinding met de bijbehorende Innr for WiFi-app. Deze app is vooralsnog alleen bedoeld voor deze nieuwe producten, maar zal later ook te gebruiken zijn met lampen die met het Zigbee-platform werken. Met de app kun je bijvoorbeeld je lampen een zonsopgang laten simuleren, zodat je op een natuurlijkere manier wakker wordt. Ook is het mogelijk om een tijdsslot in te stellen.

Vanwege het gebruik van de wifi-verbinding raadt de fabrikant af om meer dan tien lampen van deze soort te gebruiken. De communicatie tussen de lampen en het besturende apparaat kan anders verstoord raken. Lampen die zich in dezelfde ruimte bevinden kunnen worden gekoppeld in scènes, zodat ze op elkaar reageren. Verder kunnen ze ook worden bestuurd met stemcommando’s via de Google Assistent of Amazon’s Alexa. Innr gaat de lampen verkopen in paren. Het pakket met modelnummer WRB 765-2 betreft de witte ledlampen en kost zo’n 25 euro. Het pakket met de RGB-modellen draagt de naam WRB 785 C-2 en heeft een adviesprijs van 30 euro. De verschijningsdatum is nog niet bekend, maar waarschijnlijk zal dat nog dit jaar zijn.

Reacties (0)