‘Nieuwe Google Wifi krijgt wifi 6 en functies van slimme speaker’

07 augustus 2019 1 Minuut 0 Reacties
google-wifi-afb-5

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan werkt Google aan een nieuwe Google Wifi-versie met smartspeakerfunctionaliteit. Daarnaast moeten de wifiversterkers voor in huis ook beschikken over ondersteuning voor de nieuwste versie van de draadloze standaard.

Google Wifi krijgt wifi 6 en meer – gerucht

Verschillende bronnen (Chrome Unoboxed, Stacey on IoT en het forum van Google) maken melding van een nieuwe versie van de Google Wifi, de kleine pucks voor een mesh-netwerk in huis. Intern zou er naar het product verwezen worden als Mistral. In tegenstelling tot de eerste versie van de Wifi (lees onze review hier), die beschikt over de Qualcomm IPQ Internet Processor, beschikt de nieuwe variant, zoals het er nu naar uitziet, over de Qualcomm QCS405-chip. Die chip is bedoeld voor slimme speakers.

Daardoor zou de nieuwe Google Wifi-versie dus mogelijk muziek kunnen afspelen en spraakopdrachten kunnen aannemen. Een slimme zet, aangezien mensen wifiversterkers vaak op logistiek slimme plekken neerzetten en er zo overal in huis slimme speakers op handige plekken neergezet kunnen worden. Echter, vooralsnog is er geen bewijs gevonden voor de aanwezigheid van een microfoon. Wel zijn er verwijzingen gevonden voor de ondersteuning van wifi 6, de nieuwste wifistandaard. Lees hier meer over de nieuwe benaming van wifi.

Reacties (0)