‘Nieuwe Google Assistent verschijnt op 15 oktober’

07 oktober 2019 1 Minuut 0 Reacties
google-assistent-logo-app-store

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan kondigt Google op 15 oktober aanstaande een nieuwe versie van de Google Assistent aan. Dat is dezelfde dag dat het bedrijf mogelijk nieuwe hardware aankondigt, zoals de Google Pixel 4 en slimme speakers.

Nieuwe versie Google Assistent op komst – gerucht

De redactie van 9to5Google heeft informatie in handen over een nieuwe versie van de Google Assistent, die waarschijnlijk op 15 oktober gepresenteerd wordt tijdens het jaarlijkse hard- en software-event van Google. Tijdens dat evenement wordt onder meer de Pixel 4-smartphone verwacht, waar de slimme assistent op zal debuteren. De verwachting is echter dat alle veranderingen ook doorgevoerd worden naar de versie die beschikbaar is voor slimme speakers en smart displays. De update komt mogelijk dan iets later.

Google lijkt voornemens te zijn de Google Assistent – in elk geval in het Engels – “the new Google Assistent” en “the next generation Google Assistant” te noemen, waardoor de gedachte leeft dat er een flinke sloot aan nieuwe functies komt. De stemassistent moet sneller en vaker in de gaten hebben wat je precies bedoelt. Zo hoef je bijvoorbeeld straks niet te laten weten naar wie een bericht gestuurd moet worden wanneer je al met diegene in gesprek bent. Ook moet Continued Conversations een stuk vlotter gaan werken.

Daarnaast moet de antwoordtijd flink vooruitgaan en zul je merken dat je bijna meteen antwoord krijgt op je vraag. Soms is de Google Assistent wel tien keer sneller dan nu het geval is. Het is nog even afwachten welke functies en aanpassingen ook meteen naar de Nederlandse Google Assistant komen, want er zit meestal wel verschil in mogelijkheden tussen de Engelse en Nederlandse versie. Op 15 oktober vindt het najaarsevenement van Google plaats, waar mogelijk nieuwe slimme apparaten aangekondigd worden.

Reacties (0)