Nest krijgt mogelijk veiligere inlogmethode van Google

24 april 2019 1 Minuut 0 Reacties
Review Nest Cam IQ outdoor – design

Het ziet ernaar uit dat Google mogelijk binnenkort veranderingen doorvoert aan de inlogmethode van de verschillende Nest-producten. De Google-manieren zijn over het algemeen veiliger en kunnen malafide activiteiten beter opsporen.

Nest krijgt mogelijk Google-logins

The Washington Post schrijft dat de beveiliging van Nest-accounts mogelijk binnenkort op de schop gaat, nadat eerder bleek dat er kon worden ingebroken op profielen. Mensen die eigenlijk geen toegang zouden moeten hebben tot die profielen kregen dat wel door wachtwoorden te gebruiken die dezelfde gebruikers ook voor andere diensten en accounts hebben gebruikt. Dit is het moment om in elk geval tweestapsverificatie in te stellen, zodat het voor mensen van buitenaf moeilijker wordt om binnen te komen.

Hoewel slechts een klein deel van Nest-gebruikers slachtoffer is geworden van dit voorval, gaat de inlogmethode toch mogelijk op de schop. Als onderdeel van Google heeft de smarthomeproductenmaker een grote troef in handen: die producten zouden kunnen worden beveiligd met Google-logins. Deze inlogmethode van Google is veel beter in staat om malafide praktijken te herkennen en wordt over het algemeen als een veilig alternatief gezien. Daarom is de zoekmachinegigant mogelijk voornemens deze methode te implementeren.

Dat melden althans bronnen die bekend zouden zijn met de plannen van Google. Een officiële aankondiging is nog niet gemaakt. Met de Google-logins zouden de huidige problemen in elk geval voorkomen kunnen worden, zoals het er nu naar uitziet. Bovendien zorgt dit ervoor dat gebruikers wederom één inlog minder hoeven te onthouden. Hoe de implementatie er verder precies uit komt te zien is vooralsnog niet bekend. Het wachten is nu totdat Nest of Google hier meer informatie over naar buiten brengt. Wanneer dat gebeurt, is niet duidelijk.

Reacties (0)