Nederlandssprekende Google Assistant getest op Home-speaker

04 juli 2018 1 Minuut 0 Reacties
Google Assistant

Google is begonnen met het testen van een Nederlandssprekende versie van Google Assistant op de Home-speakers bij testers thuis. Er wordt al maanden gewerkt aan Nederlandse spraakbediening, maar dit is de eerste keer dat het kan in combinatie met de Home-speakers van Google.

Nederlandssprekende Google Assistant getest op Home-speaker

Hoewel het niet mag van Google hebben bèta-testers woensdag toch aan de redacties van Tweakers en Android Planet laten weten dat een Nederlandssprekende Google Assistant nu wordt getest op hun Google Home-speaker. En dat terwijl de Engelse taal was ingesteld op de speakers (omdat de Nederlandse taal officieel nog niet beschikbaar is, dus). Tot op heden was bekend dat Google de stemassistent in het Nederlands testte op smartphones; dit is de eerste keer dat naar buiten komt dat er ook wordt getest op de slimme speakers.

De testgebruikers melden dat nog niet alles vlekkeloos verloopt, zoals wel in het Engels gebeurt. Applicaties van andere ontwikkelaars werken nog niet en ook wordt er geen overzicht van de aankomende dag gepresenteerd wanneer er goedemorgen wordt gezegd. Wel is het mogelijk de stemcommando’s af te wisselen in het Engels en in het Nederlands — de Google Assistant lijkt daar, vooralsnog, geen onderscheid tussen te maken. De verwachting is dat de assistent deze zomer officieel wordt gelanceerd in Nederland.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)