Microsoft trekt stekker uit stemassistent Cortona, op meerdere apparaten

03 augustus 2020 1 Minuut 0 Reacties
cortana

Microsoft wil een andere richting opgaan met stemassistent Cortana en trekt daarom de ondersteuning terug voor verschillende apparaten. De persoonlijke assistent werkt vanaf 2021 niet meer op iOS, Android, de Harman Kardon Invoke-speaker en de eerste generatie Surface Headphones.

Nieuwe koers voor Cortana

Hoewel het dus nog een paar maanden duurt, is het wel een belangrijke stap in de ontwikkeling naar een alternatief op Google Assistent, Siri en Alexa, die zich veel meer richt op productiviteit. Dezelfde veranderingen werden eerder dit jaar al doorgevoerd op Windows 10. Daarnaast werken third-party skills niet meer vanaf 7 september, waardoor de stemassistent langzaamaan uitgekleed wordt. Cortana moet een belangrijk onderdeel gaan worden van de productiviteitsapplicaties die Microsoft aanbiedt, zoals Microsoft 365.

Daarnaast wordt Cortana op een andere manier ingezet voor Windows 10 en komen er geïntegreerde functies voor Microsoft Teams en Outlook aan. De nieuwe versie van de persoonlijke assistent richt zich dus veel minder op smarthome- en muziekbediening en meer op de zakelijke gebruiker. Door deze stappen te maken – en door de assistent heel goed te maken in een klein aantal dingen – hoopt Microsoft Cortana toch nog heel bruikbaar te maken. Het is in elk geval een andere richting dat Google Assistent, Siri en Alexa opgaan.

Reacties (0)