Lightstrip Plus en Bloom van Philips Hue worden verbeterd

26 mei 2020 1 Minuut 0 Reacties
Philips Hue Lightstrip

Het lijkt erop dat de nieuwe Lightstrip Plus van Philips Hue er bijna aankomt. Dit schrijft de Duitse website HueBlog op basis van gelekte afbeeldingen. En dat niet alleen. Tafellamp Hue Bloom schijnt flink te worden verbeterd.

Lightstrip Plus voor Philips Hue

Philips heeft de lichtstrips geïntroduceerd in 2013. Hoewel er al een aantal keer vernieuwingen aan zijn toegebracht, lijkt het nu tijd voor iets meer mogelijkheden. Het is namelijk niet meer noodzakelijk de strips aan de controller te koppelen. Dat is goed nieuws voor mensen die wat meer flexibiliteit willen in hun verlichting. Zeker waar het gaat om het gebruiken van onderdelen van andere partijen dan Philips.

Aan de andere kant komt Philips zelf ook met een nieuw onderdeel: een connector-hulpmiddel. Hiermee kun je stukken die je hebt verwijderd weer invoegen op de strip, zodat je het helemaal naar je eigen smaak kunt aanpassen. Dat kan echter niet met elke Lightstrip. Je hebt hier de nieuwste generatie Lightstrip voor nodig.

Philips Hue Bloom

De Bloom krijgt niet zozeer aanpassingen aan zijn uiterlijk, maar juist nieuwe technische snufjes van binnen. De tafellamp krijgt Bluetooth-ondersteuning, waardoor hij iets toegankelijker wordt voor mensen die nieuw zijn in het smarthome-segment. Je kunt hiermee het licht aanpassen met je smartphone.

Er komt echter nog iets naar Bloom, waardoor hij mogelijk een groter publiek aanspreekt. De maximale helderheid gaat namelijk van 120 lumens naar 500 lumens. Dat is een flinke upgrade, waarmee het licht in één keer een grotere blikvanger kan zijn in de kamer.

Wanneer we de nieuwe Bloom of de nieuwe Lightstrip Plus kunnen verwachten is onbekend. Ook weten we nog niets over de prijs, De verwachting is dat we hier niet al te lang meer op hoeven wachten. Als het lek tenminste klopt, want er is nog geen officiële berichtgeving van Philips.

Reacties (0)