LG presenteert tijdens IFA koelkast met Windows 10

02 september 2016 1 Minuut 0 Reacties
LG slimme koelkast Smart Instaview

LG heeft tijdens IFA in Berlijn een koelkast gepresenteerd met in de deur een ingebouwde 29 inch tablet met Windows 10. Zodra je op het glas klopt, kun je ook binnenin de koelkast kijken.

Dat de smart home-wereld nog volop in ontwikkeling is, dat heeft LG maar weer eens bewezen. Het Zuid-Koreaanse bedrijf toont tijdens IFA in Berlijn een slimme koelkast met Windows 10. Een tablet om met het besturingssysteem aan de slag te gaan, zit in de rechterdeur van het apparaat verwerkt.

LG presenteert slimme koelkast met Windows 10

Het is een van de blikvangers tijdens de elektronicabeurs in Berlijn: de nieuwe slimme koelkast van LG. De koelkast heeft in zijn rechterdeur een enorme tablet zitten. Het gaat om een 29 inch touchscreen waarmee je vanalles kunt doen. Die tablet draait namelijk op Windows 10, waardoor je zo aan de slag kunt met apps uit de Windows Store, de Live Tiles en zelfs een aantal apps van LG. Om dat te bereiken is de koelkast tevens voorzien van Wi-Fi.

Naast dat je de koelkastdeur als een tablet kunt gebruiken, is er ook nog een geheime feature. Zodra je op het glas van de koelkastdeur klopt, wordt het scherm transparant en dat zorgt voor een aantal leuke functies. Zo kun je niet alleen van buitenaf zien wat er nog allemaal in je koelkast staat, maar kun je ook notities maken en die als het ware op het voedsel plakken. Een andere functie die na het kloppen tevoorschijn komt, is het instellen van een timer. Of we de koelkast in de toekomst ook naar Nederland zien komen, is afwachten. Over een prijs werd nog niet gesproken.

Reacties (0)