De Lenovo Smart Display is een soort Echo Show, met Google Assistant

09 januari 2018 1 Minuut 6 Reacties
lenovo-smart-display

Lenovo heeft een eigen variant van de Amazon Echo Show gepresenteerd tijdens CES 2018, genaamd de Lenovo Smart Display. In tegenstelling tot de Echo Show treffen we hier niet stemassistent Alexa, maar de Google Assistant op aan.

Lenovo Smart Display met Google Assistant

Lenovo heeft tijdens CES 2018 een slimme speaker met beeldscherm aangekondigd (zoals de Echo Show van Amazon), genaamd de Lenovo Smart Display. Aan boord zit de slimme assistent van Google, de Google Assistant. De Smart Display heeft een aanraakgevoelig scherm van 8- of 10-inch en draait op speciale software. Ook luistert het apparaat altijd mee, zodat het weet wanneer je ‘OK Google’ door de kamer schreeuwt. Dit apparaat kan alles doen wat een Google Home-speaker kan, maar voegt dus een scherm toe aan de ervaring.

Zo kun je bijvoorbeeld je Google-account toevoegen en je agenda-afspraken opvragen. Op het beeldscherm kun je dan zien wat er op de planning staat. Ook kun je om een route vragen naar een adres, waarna je op het scherm kunt zien waar je heen moet gaan. De Lenovo Smart Display draait op Qualcomms Home Hub Platform en de Snapdragon 624-soc (system on a chip). Uiteraard is het apparaat voorzien van ondersteuning voor zowel wifi als bluetooth. De speaker die aan de linkerkant zit heeft een vermogen van 10W.

Eén van de paradepaardjes van de Lenovo Smart Display is de integratie met Google Duo, laat de fabrikant weten. Met Duo is het mogelijk te videobellen op een smartphone, maar nu dus ook met dergelijke apparaten. Je kunt bellen in de horizontale, maar ook in de verticale stand. Met een modern uiterlijk en kleuren als Soft Grey en Bamboo moet de Smart Display ook in menig huishouden passen. Wanneer je het apparaat niet gebruikt, dan kun je hem gebruiken als een digitaal fotolijstje. Over een Europese releasedate is nog niets bekend.

Advertentie

Prijs en beschikbaarheid (VS)

De Lenovo Smart Display zal ergens deze zomer te koop zijn. De 8″-versie krijgt een prijskaartje van 199 dollar, terwijl het 10″-model 249 dollar gaat kosten.

Reacties (6)