Lenovo lanceert nieuwe versie Smart Clock Essential met Alexa

05 januari 2022 2 Minuten 0 Reacties
Lenovo Clock met Alexa

Lenovo komt met een nieuwe Smart Clock Essential. Ditmaal maakt hij geen gebruik van Google Assistent, maar van Alexa.

Tijdens CES heeft Lenovo een nieuwe Lenovo Smart Clock Essential aangekondigd, namelijk eentje met Alexa-ondersteuning. Daarnaast komt Lenovo met een nachtlamp genaamd Ambient Light Dock en een smart digitale fotolijst Smart Frame.

Lenovo Smart Clock Essential met Alexa

Lenovo Smart Clock Essential met Alexa is een speaker met spraakbesturing, gecombineerd met een wekker. Hij bestond al met Google Assistent-ondersteuning, maar nu is hij er dus ook voor Alexa. Qua design lijkt hij erg op de Smart Clock 2, maar hij biedt geen slim scherm. Op het lcd-scherm van de smart klok zie je de tijd en de weersvoorspelling. Alexa kan ook als een soort hub fungeren, waarin meerdere smarthome-apparaten samen kunnen worden bestuurd. Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld je telefoon op te laden dankzij de USB-poort op het apparaat.

Ambient Light Dock

Nog een gadget voor je nachtkastje is de Ambient Light Dock. Zoals de naam al doet vermoeden gaat het om een dockingstation waarin je de Smart Clock Essential kwijt kunt. Hij geeft bovendien licht en kan in 8 verschillende patronen worden ingesteld, denk daarbij aan een regenboog aan kleuren of een zonsondergang. Het heeft een soort bolvormige lampjes aan de zijkant die het een heel uniek en opvallend ontwerp geven.

Lenovo Light Dock

Smart Frame

Smart Frame is een slimme digitale fotolijst van 38 x 60 centimeter en een resolutie van 1920 x 1080. Je kunt hierop direct vanuit Google Foto’s je afbeeldingen tonen, maar het is ook mogelijk om het interne geheugen van 16 GB te gebruiken. Je kunt daarnaast virtuele memoblaadjes maken en achterlaten voor je huisgenoten, familieleden of partner.

Lenovo Smart Frame

Lenovo Smart Clock Essential met Alexa kost 69,99 euro en is beschikbaar in Europa vanaf maart/april 2022. Lenovo Ambient Light Dock heeft een adviesprijs van 29,99 euro en is beschikbaar in Europa vanaf april 2022. Voor Smart Frame zijn nog geen Europese prijzen of releasedata beschikbaar, maar in Amerika kost deze gadget 400 dollar. Smart Frame is daar zelfs al uit. Het is afwachten of ook die bijzondere fotolijst de oversteek gaat maken.

Reacties (0)