Lenovo heeft drie nieuwe producten voor in je smarthome

07 januari 2020 1 Minuut 1 Reacties
lenovo-smart-frame-ces-2020

Lenovo heeft drie nieuwe producten gepresenteerd tijdens CES 2020, die allemaal gebruikt kunnen worden in je smarthome. Het gaat om een slimme fotolijst, de opvolger van de slimme tablet en een systeem dat je huis in de gaten houdt.

Drie nieuwe producten van Lenovo

De Lenovo Smart Frame is een groot scherm voor aan de muur waar je bijvoorbeeld steeds wisselende foto’s of kunstwerken op kunt presenteren. Het ips-scherm is 21,5-inch groot en heeft een speciale coating die weerspiegeling moet voorkomen. Daarnaast is er een ambientsensor aanwezig die ervoor moet zorgen dat de kleuren van het scherm automatisch aangepast worden op de hoeveelheid licht in huis. Je kunt foto’s uit je Google Foto’s-account halen, maar kunt ook een set kunstwerken uitkiezen. De slimme fotoframe heeft een prijskaartje van 399 dollar en moet vanaf augustus beschikbaar zijn in de VS.

Dan is er de opvolger van de Lenovo Smart Tab. De nieuwe versie heet Lenovo Smart Tab M10 FHD Plus 2nd Gen en heeft wederom Google Assistent aan boord. Het apparaat combineert de functionaliteit van een tablet met de mogelijkheden van de stemassistent. De tablet kan door meerdere gebruikers gebruikt worden. Gezichtsherkenning moet ervoor zorgen dat iedereen de juiste informatie te zien krijgt. Uiteraard kun je met de tablet je smarthomeapparaten aansturen die je gekoppeld hebt via de Google Home-app.

De laatste aankondiging is de Lenovo Connected Home Security. Deze tool houdt je thuisnetwerk in de gaten en meldt wanneer er vreemd gedrag gedetecteerd wordt. Bijvoorbeeld wanneer er een nieuwe gebruiker op het netwerk zit. Het systeem houdt producten van Lenovo in de gaten, maar ook alle andere slimme devices. Zolang ze maar in verbinding staan met je netwerk, dan komt het wel goed. De tool is gratis voor eigenaars van een pc van de fabrikant. Alle andere gebruikers kunnen vanaf januari rekenen op een gratis proefabonnement van dertig dagen. Daarna kost de dienst 30 dollar per jaar.

Advertentie

Voor meer nieuws vanuit Las Vegas en over de CES-beurs die nu plaatsvindt, kun je terecht in ons nieuwsarchief.

Reacties (1)