iRobot breidt ecosysteem uit en onthult iRobot OS

31 mei 2022 1 Minuut 0 Reacties
roomba-j7-plus-2

iRobot onthult vandaag iRobot OS. Volgens het bedrijf een evolutie van het Genius Home Intelligence-platform met een nieuw niveau van klantervaring voor een schoner, gezonder en slimmer huis.

iRobot OS is de volgende stap voor het intelligente platform van de robotstofzuigerspecialist. Volgens het bedrijf is de basis inmiddels gegroeid naar 20 miljoen verbonden apparaten en worden er dagelijks meer dan 2,7 miljoen schoonmaakbeurten met iRobot’s uitgevoerd.

“Nu iRobot zijn ecosysteem van verbonden robots en smart home-apparaten uitbreidt, leggen we een strategische nadruk op superieure software-intelligentie die wordt geleverd op hoogwaardige hardware,” aldus Colin Angle, voorzitter en CEO van iRobot. “iRobot OS brengt dit alles tot leven en stelt producten in staat om jouw huis te begrijpen, de voorkeuren van gebruikers te respecteren en intuïtief verbinding maken te maken met het ecosysteem van slimme huizen om de klus te klaren.”

iRobot OS moet ervoor zorgen dat de robots van het bedrijf in de loop van de tijd steeds slimmer worden en dus nog effectiever schoonmaken. Het bedrijf zal dus ook steeds nieuwe functies introduceren waar alle gebruikers baat bij moeten hebben. Het bedrijf laat weten dat het nieuwe platform nog maar in de beginfase zit en dus steeds groter zal worden.

Nog slimmer schoonmaken met iRobot OS

Dankzij iRobotOS kunnen de Roomba j7- en j7+-robotstofzuigers bijvoorbeeld schoenen, sokken, snoeren, koptelefoons, kleding, handdoeken en uitwerpselen van huisdieren herkennen en vermijden. In de toekomst moet het mogelijk zijn om meer dan 80 veelvoorkomende voorwerpen te herkennen met iRobotOS. Daardoor worden de robotstofzuigers van iRobot steeds slimmer. Ook zorgt het voor meer spraakcommando’s met ongeveer 600 ondersteunde Alexa-, Google Assistant- en Siri-commando’s.

8.5
iRobot Roomba j7+

Beoordeling
iRobot Roomba j7+

Pluspunten
  • Veel slimme functies
  • Accuraat en precies
  • Specifieke opdrachten per kamer
  • Clean Base
  • Vermijd poep en obstakels op de grond
Minpunten
  • Prijs
  • Clean Base maakt een hoop herrie
  • Slaat hoeken soms over
  • Laat strepen achter op vloerkleden
  • Minder geschikt voor vloerkleden

Beoordeling iRobot Roomba j7+

Onderaan de streep zijn we heel positief over de Roomba j7+. In vergelijking met de s9 haal je voor 500 euro minder een stofzuiger in huis die bijna evenveel slimme foefjes heeft. Toegegeven, de zuigkracht is minder krachtig en hoekjes worden nog wel eens overgeslagen, maar dat hoeven geen grote problemen te zijn. De vele slimme functies zorgen er over het algemeen voor dat de Roomba je vloeren vrij van stof en viezigheid achterlaat, op momenten waarop dat jou het beste uitkomt. Of je nu met schema’s werkt of juist specifieke kamers op specifieke momenten wil schoonmaken.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker iRobot Roomba j7+

Reacties (0)